Popovič je pred dnevi na spletni strani ekoper.si, sklicujoč se na neuradne informacije, ki naj bi pricurljale s koprske kriminalistične policije, napovedal, da se na občini v kratkem obeta nova hišna preiskava. V pripetem posnetku, sicer objavljenem na spletni strani Youtube, pa je Popovič kot glavna akterja, ki naj bi pripravljala nove ovadbe zoper njega in tudi hišno preiskave zaradi dveh ločenih zadev, izpostavil kriminalista Nermina Dediča in državno tožilko Janjo Hvala.

Popovič: Dediča ne more spametovati niti vodja sektorja koprske kriminalistične policije

"Ti ljudje ne delajo drugega, kot nastavljajo meni in tistim, ki jim niso nekako povšeči in ne spadajo v njihovo politično opcijo ali pa kakor koli drugače na njihovo stran, in delajo non stop na tem," je dodal župan in opozoril, da gre za osebe, ki izkoriščajo organe, v katerih zaposleni, za vodenje preiskav proti njemu. Pri tem je Popovič glede Dediča izjavil še, da niti vodja sektorja koprske kriminalistične policije Dean Jurič "ne more tega človeka spametovati in ga ustaviti".

Izjave koprskega župana o odtekanju zaupnih podatkov in o skorajšnji hišni preiskavi je direktor Policijske uprave (PU) Koper Rebec danes v izjavi za medije najostreje zavrnil in obsodil. "Očitno so te izjave namenjene samo temu, da se diskreditira delo celotne kriminalistične policije v Kopru in seveda tudi posameznega kriminalista," je ocenil.

»Koprski kriminalisti delujejo strokovno in nepolitično«

Kot je dodal, koprski kriminalisti delujejo strokovno in nepolitično "in nimajo nikakršnega namena, da bi delali razlike med posameznimi osumljenci kaznivih dejanj". Ob tem je navedel, da je koprska policija pri odkrivanju primerov gospodarskega kriminala uspešna in učinkovita.

Rebec zaupa, da policisti in kriminalisti svoje delo opravljajo strokovno in zakonito in jih pri tem podpira. "Vse preiskave, ki jih tudi posamezni kriminalisti samostojno vodijo, spremljajo nadrejeni in tudi pristojno tožilstvo, ki usmerja določene preiskave," je dodal.

Jurič je Popovičeve izjave označil za izmišljene. "Zagotavljam lahko, da kriminalistična policija v Kopru svoje delo izvaja strokovno, profesionalno in zagnano in tako bo tudi v bodoče," je zatrdil.