Kralji so vknjižili novo zmago, v gosteh so po kazenskih strelih v kalifornijskem derbiju premagali Anaheim Ducks. Prvenec Martina Jonesa v ligi se je končal z devetimi krogi kazenskih strelov, a novi vratar Los Angelesa ni imel večjih težav pri nadzoru pritiska, ki so mu ga namenili igralci Anaheima. Jones se je izkazal s 26 obrambami, tekmo pa je z golom v nasprotnikova vrata odločil King. Kralji so na zadnjih 14 tekmah vknjižili vsaj točko.

»Če sem popolnoma iskren, sem že bil v takšnem položaju. Očitno je, da so strelci Anaheima na visoki ravni, a sam sem želel le ostati miren in braniti tako, kot znam in sem branil že v ligi AHL. Ko se enkrat začne dan in je rutina za tabo, je vse v bistvu že znano. In gre za enako igro. Res je, da je zahtevnejša, ampak skušal sem le ostati osredotočen,« je po tekmi dejal Jones, ki je v vratih zaradi poškodbe zamenjal uveljavljenega Johnatana Quicka.

Čez lužo je sinoči sledil mrk domačih moštev, ki so morala kar na osmih tekmah od devetih priznati premoč gostom, edino zmago, pa še to zgolj z 1:0, so domačim gledalcem pripravili hokejisti Columbus Blue Jackets, ki so bili boljši od Tampa Bay Lightning.

New York Islanders so morali po podaljšku priznati premoč Pittsburgh Penguins z 2:3, druga domača moštva so klonila že v rednem delu. Tako so Chicago Blackhawks s 3:4 izgubili proti Dallas Stars, Edmonton Oilers so kar z 2:6 izgubili proti Phoenix Coyotes, Toronto Maple Leafs so z 2:4 izgubili proti San Jose Sharks, z enakim izidom so morali Florida Panthers priznati premoč Ottawa Senators, Washington Capitals so proti Carolina Hurricanes klonili z 1:4, Nashville Predators pa proti Vancouver Canucks z 1:3.