Ditka Maučec je nasledila poslovneža Mitjo Mejača, ki je bil v Olimpiji desetletje. Njena prednost je, da je velika ljubiteljica hokejske igre. Pomembno je, da bo bolj vpeta v klubsko politiko kot njen predhodnik. Čeprav je njen delavnik zelo natrpan, saj tri dni v tednu preživi na terenu v Beogradu, bo z Olimpijo vsakodnevno v stiku vsaj po telefonu ali elektronski pošti. Njen glavni cilj je, da gre Olimpija naprej in ne nazaj, kot je rekla. Na naše vprašanje, ali bo Telemach odslej prispeval še večji finančni delež, je odgovorila: »Zneski so že natančno opredeljeni, se pa skušamo obnašati ekonomično.« Klub bo okrepil marketinško dejavnost, ki jo je v zadnjem času povsem zanemaril. Ob koncu meseca se pod Rožnikom obetajo tematski večeri, izključena ni niti ponovitev lanske velike uspešnice Ice Fest.

Matjaž Sekelj je še vedno alfa in omega kluba. Maučečeva je rekla, da mu pripada vsa odgovornost, se pa bosta o ključnih projektih posvetovala skupaj. Olimpijine finančne težave so po zadnjih uradnih podatkih visoke poldrugi milijon evrov, s tem da so v letu 2012 ustvarili več kot 650.000 evrov presežka. Sekelj ugotavlja, da se trend nadaljuje tudi letos. Po njegovih besedah so obveznosti do davčne uprave znižali za dobrih 250.000 evrov, ostaja pa še okoli 80.000 evrov dolga do bank in 100.000 evrov do igralcev iz uvodnih sezon v EBEL, ko je klub podpisoval previsoke pogodbe. Od približno poldrugega milijona evrov proračuna na sezono približno tretjino zneska namenijo za sanacijo dolgov, trdi Sekelj.

»Vsekakor nas čaka še zelo zahtevno delo, a ne dvomimo, da bo osvežitev v vodstvu dobro vplivala na klub. Sanacija je ključna, da bomo v prihodnosti razpolagali z večjim proračunom,« je dejal Sekelj, ki se mu prihodnji teden izteče podpredsedniški mandat v EBEL. Povedal je, da je v Avstriji zdaj v središču pozornosti boj za novega šefa tekmovanja, zato se o drugih funkcijah ne govori preveč. Vplivneža Karl Safron in Christian Feichtinger sta mu nedavno povedala, da si želita nadaljevanja uspešnega sodelovanja Olimpije v EBEL. Vodstvo lige je Ljubljančane na zadnjem posvetu spoznalo kot peto najuspešnejše moštvo v njihovi sedemletni zgodovini nastopanja v odprtem prvenstvu severnih sosedov. Sekelj je povedal, da klubi iz regije množično trkajo na vrata EBEL. Iz Italije bi se rada pridružila Milano in Brunico, v igri sta še dva slovaška kluba ter ekipa iz Budimpešte. O Jesenicah ni ne duha ne sluha, zato je pričakovati, da so vrata lige za železarje zaprta za nekaj naslednjih let.

Direktor Olimpije je ob robu skupščine komentiral tudi nedavno izjavo predsednika hokejske zveze Matjaža Rakovca, ko je ta govoril o vstopu združenih klubov iz Ljubljane in Jesenic v rusko ligo: »Predlog se mi ne zdi preveč realen. Če bi bila Olimpija v kalkulacijah za pridružitev v KHL, je prvi pogoj obnova Tivolija, o kateri na občini razmišljajo šele v letu 2015.« Za letošnjo sezono je Sekelj pustil odprte možnosti, da bi moštvo dobilo kakšnega novega igralca. Spogledovali se bodo predvsem z Zagrebčani, o pomočniku trenerja Iva Jana pa bodo rešitve iskali znotraj kluba. Sekelj je med drugim omenil Aleša Burnika iz mladinskega moštva, za katerega je rekel, da dela kakovostno.