Še naprej pa igralci slovenskega prvaka vrhunsko odbojko igrajo predvsem zaradi lastnega veselja, saj prelivov na njihovih bančnih računih še vedno ni. Kljub temu so se igralci in v trenerskem štabu odločili, da o teh težavah ne bodo javno govorili, ker jih s tem naj ne bi rešili, hkrati pa si z javnim izpostavljanjem nočejo jemati energije. Pravijo zgolj to, da razmišljajo o vsaki naslednji tekmi. »Večjih posebnosti ni, malo me skrbi zgolj poškodba Andreja Flajsa, ki se mu vleče že precej časa. Kljub temu bo danes zaigral, a z bolečinami,« je o težavah v ekipi povedal Luka Slabe, za katerega se v tujih medijih že piše, da je glavni kandidat za novega trenerja Posojilnice Dob. Zamejski klub na avstrijskem Koroškem je sicer v zadnjem letu že prehitel standard, ki ga je imel ACH Volley, od letos pa je tudi član lige prvakov. Vsaj v tem prostoru je Dob brez dvoma najbolje organiziran klub.

Toda o tem Slabe danes ne bo razmišljal, ampak o četrtem krogu lige prvakov. »Težko govorim, v kakšni formi smo, saj smo zadnjo konkurenčno tekmo odigrali pred tremi tedni in to ravno proti Toursu. Nasprotniki, ki smo jih imeli v vmesnem času, nas niso resneje ogrozili. Še najbolj zahtevni so bili treningi ter konkurenca, ki smo jo ustvarili znotraj ekipe, kar pa ni objektivno merilo, s katerim bi lahko ocenili našo formo,« je povedal Slabe.

S pritiskom nujnosti zmage, če še hočejo ostati v igri za napredovanje, se pri ACH Volleyju na obremenjujejo. »Rezultat ni prioriteta, saj bi bila zmaga ali napredovanje za to ekipo enkraten rezultat glede na vse okoliščine,« je poudaril Slabe, ki o nesrečno izgubljenem drugem nizu na prvi tekmi s francoskim tekmecem, ko so Ljubljančani tisti dan bržkone izgubili tudi zmago, ne razmišlja: »Na prvi tekmi smo pokazali zobe, bili pred vrati raja, pa na koncu zapustili Stožice s sklonjenimi glavami. Želim si, da bi si moja ekipa v Toursu še enkrat pripravila priložnost zaključiti tisti drugi niz iz Ljubljane.« Kako močna je francoska zasedba, pa pove podatek, da je bila v zadnjem obdobju zelo uspešna v domačem prvenstvu, hkrati pa je odpočila tudi vse svoje ključne igralce. »Prav zato pričakujem še boljši Tours, kot je bil na prvi tekmi,« je zaključil Slabe.