Po enem tednu brez tekem so se zmaji drugič v tej sezoni podali proti avstrijskemu glavnemu mestu, kjer so vedno prikazali dobre igre in znali osvajati tudi točke. Ob dejstvu, da so Dunajčani v zadnjem tednu močno dvignili formo, gladko odpravili tudi Bolzano v gosteh, so bili gostitelji vendarle v vlogi favoritov.

A so imeli v gostih nevarnega tekmeca, kar se je videlo že v uvodnih minutah, ko niso uspeli streti čvrste obrambe zmajev, ki je že v 30. sekundi morala igrati z igralcem manj. Do konca prve tretjine sta obe moštvi še po enkrat igrali z igralcem več, a spremembe izida ni bilo, o čemer priča tudi razmerje strelov 10:8 za domače.

Nadaljevanje je bilo bolj po okusu domačih, saj so vršili silovit pritisk na vrata Jerryja Kuhna, ki je do konca druge tretjine ustavil vseh 30 domačih strelov. Ti so bili nevarni v trenutkih številčne premoči še štirikrat do konca druge tretjine. Pred tem je domače navijače in igralce šokiral mladi ljubljanski napad in Gregor Koblar je z novim golom spet opozoril nase.

Ko so zmaji na začetku tretje tretjine še petič obranili igro z igralcem manj, je morda kazalo na popolni večer gostov, a je le osem sekund po vrnitvi Judda Blackwaterja v igro z bližine izenačil Justin Keller. V nadaljevanju se mreži nista več tresli, čeprav so imeli Ljubljančani pred koncem igralca več, so igrali tako kot celo sezono v tem elementu - slabo.

Že osvojena točka na vročem gostovanju je bila enaka zmagi, domači pa so svojo kakovost kronali v 24. sekundi podaljška, ko je Francois Fortier, najboljši strelec Dunajčanov, prispeval drugo točko.

Ljubljančani imajo zdaj do ponedeljka odmor, ko v Tivoli znova prihajajo Dunajčani.

Na čelu hokejistov Olimpije poslej Ditka Maučec

Hokejisti Telemacha Olimpije ima od današnje volilne skupščine novo predsednico. Gre za prvo predsednico na čelu ljubljanskih hokejistov, klubu bo predsedovala Ditka Maučec, ki je na mestu predsednika zamenjala dosedanjega prvega moža tivolske ekipe Mitjo Mejača. Direktor še naprej ostaja Matjaž Sekelj.

Mitja Mejač, dosedanji predsednik Olimpije, je danes na volilni skupščini predsedniško mesto po desetih letih po volilni skupščini predal Ditki Maučec, direktorici marketinga glavnega pokrovitelja Telemacha. Maučečeva je bila izbrana soglasno. Pri Telemachu so bili s sodelovanjem s klubom doslej zelo zadovoljni, vsi skupaj pa upajo, da se bo to nadaljevalo tudi v prihodnje, čeprav bo zaradi težkih gospodarskih razmer bržkone potrebno nekoliko zategniti pasove.

V slovenskih športnih društvih ni veliko predsednic, v hokeju pa sploh ne, so ugotovili zbrani na skupščini in pozdravili pozitivno naravnano finančno poročilo minulega leta. Po dolgem času je klub v lanskem letu deloval pozitivno, imel 600.000 evrov dobička, vendar se ta zaradi nekdanjih dolgov ne bo poznal, ampak le zmanjšal dolgove. Klub si bo tudi v prihodnjem letu prizadeval za proračun v višini približno 1,5 milijona evrov, pri čemer bo ena tretjina namenjena pokrivanju starih dolgov. Z bankami je bil dosežen dogovor, da se dolgovi vračajo do leta 2017 ali 2020.

V zadnjem letu je bilo poravnanih približno 100.000 evrov terjatev do nekdanjih igralcev, trend pa se bo nadaljeval tudi v prihodnje. V klubu se zavedajo, da bo finančno stanje težko ponavljati tudi v naslednjih letih, saj je gospodarska slika slaba, pričakujejo pa večja sredstva iz Mestne občine Ljubljana, ki bodo namenjena poravnavi davčnih obveznosti. Nadaljevala se bo sanacija dolgov v višini 1,5 milijona evrov.

Klub ima po novem tudi dva nova podpredsednika - Marka Popoviča, nekdanjega sodnika in igralca, ter Toneta Matjašiča. Upravni odbor si bo še naprej prizadeval za reševanje težkega položaja, direktor Matjaž Sekelj, ki je ostal na svojem položaju, pa je zagotovil, da bo Olimpija tudi v prihodnje igrala v razširjenem avstrijskem državnem prvenstvu lige Ebel, od koder so se morale zaradi finančnih težav pred časom posloviti Jesenice.