Tours v prvih treh tekmah ne pozna poraza in bo tudi v povratnem dvoboju z varovanci Luke Slabeta velik favorit. Ljubljančani v Francijo niso odpotovali z belo zastavo, zavedajo se sicer, da je Tours kakovostnejša ekipa, a filozofija Slabeta je zmaga na vsaki tekmi, ljubljanski strateg pa tudi tokrat od nje ne misli odstopiti.

"Če se bo ponudila priložnost, jo bomo poskušali izkoristiti," pravijo v ljubljanskem taboru, v katerem v zadnjem času ni bilo prave možnosti, da potrdijo domnevno dobro pripravljenost. V srednjeevropski ligi sicer nizajo zmago za zmago, tekmecem ne dopuščajo niti niza, toda liga z Madžari, Slovaki in Avstrijci ne nudi prave slike, česa so Ljubljančani zmožni.

Dvoboj v Toursu bo bržkone odgovoril na vprašanje ali bo ACH še ohranil možnosti za napredovanje v ligi prvakov ali bo evropske tekme v nadaljevanju sezone nadaljeval v pokalu CEV. Ob primeru poraza bi bile možnosti za nadaljevanje lige prvakov zgolj teoretične, pokal CEV pa še vedno velika realnost.

"Z računanjem se ne ukvarjam, to delajte novinarji. Moja naloga je, da fante pripravim, da dajo od sebe maksimum, drugo ni v mojih rokah," je po prvi tekmi s Toursom v Ljubljani, kjer je bil boj bolj ali manj izenačen, ACH je imel svoje možnosti, dejal Slabe, ki bo tokrat imel na razpolago vse igralce, zaenkrat tudi srbskega reprezentanta Milana Rašića, za katerega pa ulica pravi, da bo tudi zaradi finančne krize slovenskih prvakov kmalu zapustil Slabetovo ekipo.