Danes se je zbralo okoli 200 protestnikov, ki so promet ustavljali na štirih prehodih za pešce, je za STA povedala ena od protestnic Alma Štucin. Kot pravi, bodo vztrajali, dokler izvajalec gradnje poljanske obvoznice ne bo izbran. Nov protest načrtujejo »zelo kmalu«, predvidoma še v tem tednu.

Policija fizično urejala promet

Iz Policijske uprave Kranj so sporočili, da je protestna zapora ceste skozi staro mestno jedro odstranjena ter da policisti fizično urejajo in pospešujejo promet za zagotovitev boljše pretočnosti.

Škofjeloški policisti so zaradi zapore fizično urejali in nadzorovali promet ter opravljali druge naloge policije, predvsem v smislu varovanja javnega reda in miru.

Policisti so izločali tovorna vozila v Zmincu, pri Suhi in v krožišču Stari dvor. Obvoza za tovorna vozila skozi Škofjo Loko proti Poljanam ni bilo (razen po cesti Ljubljana - Vrhnika - Žiri), promet osebnih vozil pa je bil preusmerjen na cesto Stari vrh - Javorje - Poljane.

Postopek pred Državno revizijsko komisijo

Direkcija RS za ceste (DRSC) je zavrnila oba revizijska zahtevka neizbranih ponudnikov (družbe Euro - Asfalt iz Sarajeva ter partnerjev Integral inženjering iz BiH in gradbeno družbo Gorenjc) na njeno odločitev, da bo drugo in tretjo etapo poljanske obvoznice dokončala Gorenjska gradbena družba s partnerji. Postopek se nadaljuje pred Državno revizijsko komisijo.

Predviden rok za odločitev revizijske komisije je 19. december, so STA danes povedali na komisiji. Če bo revizijska komisija pritožbam ugodila, DRSC z izbranim ponudnikom ne mogel podpisati pogodbe do konca tega. To bi pomenilo, da dela na obvoznici ne bodo končana pred koncem leta 2015 ter da bodo odobrena evropska sredstva za to cesto izgubljena.