Duvnjak je že v mlajših reprezentančnih selekcijah nakazoval, da se mu obeta velika kariera, mnogi pa so ga že takrat razglasili za naslednika legendarnega Ivana Balića. Po odličnih prestavah v dresu Zagreba, je bilo le vprašanje časa, kdaj bo odšel v tujino. To se je zgodilo leta 2009, ko je pri 21 letih prestopil k nemškemu Hamburgu, kjer igra še danes, prihodnje leto pa bo okrepil Kiel.

V letu 2013 je svojemu klubu pomagal do zmage v ligi prvakov, z reprezentanco pa se je na svetovnem prvenstvu veselil bronaste medalje, potem ko so Hrvati na tekmi za tretje mesto premagali Slovence. Duvnjak je bil izbran v idealno sedmerico svetovnega prvenstva, v Nemčiji pa je bil letos izbran za najboljšega igralca lanske sezone v bundesligi. Včeraj je dobil še eno nagrado, ki mu verjetno pomeni še največ, saj ga je portal Handbal Planet razglasil za najboljšega rokometaša na svetu.

11 športnih novinarjev, 10 evropskih in en iz Argentine, ter preko144 tisoč obiskovalcev spletne strani handball-planet.com, je lahko v izboru za rokometaša leta izbiralo med 21 imeni. Za vsako igralno pozicijo so bili nominirani trije rokometaši, Duvnjak pa se je na poziciji organizatorja igre oziroma srednjega zunanjega napadalca za zmago boril z Nikolo Karabatičem in slovenskim reprezentančnim kapetanom Urošem Zormanom, ki je v tem troboju pristal na tretjem mestu z 18-odstotki glasov s strani obiskovalcev strani.

Glede na vrstni red po glasovanju obiskovalcev strani so nato vsakemu rokometašu podelili 5, 3 ali eno točko, enako pa so nato storili še športni novinarji in končni seštevek točk je pokazal, da je največ točk skupno zbral Duvnjak (35), drugi pa je bil Madžar Laszlo Nagy (26), tretje mesto pa je pripadlo Španci Julenu Aguinagaldeju.