Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Crystal P. - West Ham
0, 2

V dvoboju dveh londonskih klubov so v vlogi manjšega favorita gostje, saj imajo po imenih precej močnejšo zasedbo, pred začetkom sezone pa so se spogledovali celo z uvrstitvijo v zgornji polovici lestvice. V prvih krogih jim nato ni šlo vse po načrtu, zato za cilji nekoliko zaostajajo in bi jim vsekakor zelo prav prišla današnja zmaga proti zadnji ekipi lige. Palace je v zelo nezavidljivem položaju, saj imajo velike težave z učinkovitostjo – na zadnjih petih tekmah so zadeli le enkrat, kar gostom prav gotovo zbuja apetite po vsaj točki. (6/10)

Nogomet - Nemčija – Pokal

Saarbrucken - Borussia (D)
2

Pri Borussii je verjetno vsem jasno, da imajo edine realne možnosti za kakšno lovoriko v tej sezoni (če ne štejemo superpokala) ravno v nemškem pokalu, zato se lahko nadejamo, da bodo varovanci Jürgena Kloppa dovolj motivirani, da danes ne bodo dopustili kakšnega presenečenja, ko jih čaka gostovanje pri skromnem Saarbücknu, ki v tretji ligi z le tremi zmagami v 18 krogih zaseda predzadnje mesto. (7/10)

Košarka - Evrochallenge

Ural Ekaterinburg - Krka
1

Krka je Ruse kar nekoliko presenetljivo premagala v svoji dvorani, a tokrat Dolenjce čaka precej težje delo, saj imajo velike težave s poškodbami ključnih igralcev. Košarkarji Urala bodo gotovo trdno odločeni, da se Krki maščujejo za poraz v Novem mestu in upravičijo vlogo enega od favoritov skupine, kar so nenazadnje dokazali tudi z zadnjima zmagama proti Tofašu in Jaszberenyiju, za skoraj gotovo napredovanje pa bodo danes poskušali doseči zmago višjo od petih točk, za kolikor so izgubili pri Krki v prvem krogu. (6/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Vienna Capitals - Olimpija/+1/
1

Olimpija na Dunaju že v precej boljših sezonah praktično nikoli ni zmagala, saj je tamkajšnja dvorana zanjo kot zakleta, glede na letošnje stanje pa se zmajem morda obeta celo kakšna blamaža. Stanje v Tivoliju je namreč še naprej vse prej kot rožnato, saj ni denarja za plače, zato je Olimpijo nedavno zapustil najboljši igralec Jeff Ulmer, podobno pa bi se utegnilo kmalu zgoditi tudi z vratarjem Jerryjem Kuhnom. V takšnih okoliščinah je težko pričakovati, da so zmaji sposobni pripraviti kakšno presenečenje. (7/10)

Košarka – Evropski pokal

Ulm - Paris
1

Ulm je v skupini, v kateri igra tudi Union Olimpija, do sedaj pokazal največ, saj je dobil šest od sedmih tekem, medtem ko so košarkarji Pariza z le dvema zmagama pri dnu lestvice in jih najverjetneje ne bo v drugem delu tekmovanja. Nemci imajo doma vselej močno podporo s tribun, zato si verjetno ne bodo privoščili igranja z levo roko in bi morali kvaliteto unovčiti za novo zmago, ki bi jim utegnila že dva kroga pred koncem zagotoviti prvo mesto v skupini C. (7/10)