Ljubljančanom že več kot tri tedne zamuja izplačilo oktobrskih plač, zato se mnogi sprašujejo, kako bo v naslednjih mesecih, saj bo sezona še dolga. Ker ni denarja, zelenega dresa ne bo več oblekel prvi strelec moštva Jeff Ulmer. Veteran je že dobil odpustnico, vendar Ljubljane ne bo zapustil, dokler ne dobi vsega denarja. Trener Ivo Jan je Ulmerju dovolil trenirati, dokler bo ostal v v mestu. V prvem napadu bo njegovo mesto odslej zasedal Matej Hočevar. Janova odločitev je razumljiva, saj veliko možnosti niti nima. »Žal mi je vsakega fanta. Seveda bi raje vodil takšno moštvo, kot sem ga dobil na začetku, in mu dodal še kakšnega igralca. Po odhodu Ulmerja bo verjetno nastalo malo težav, saj je igralec z desno palico, ki nam jih primanjkuje. A če se bomo potrudili, je marsikaj mogoče. Obupali ne bomo,« je razložil Ivo Jan.

Že ko je bil igralec, se mu je večkrat zgodilo, da so plače zamujale. Zdaj mora v vlogi trenerja skrbeti predvsem za motivacijo hokejistov. »Dobil sem zagotovilo, da bodo v začetku tega meseca poravnave obveznosti za nazaj. Verjamem, da se bodo zadeve uredile, je pa tako, da moštvo na finančne težave nima vpliva. Moramo gledati na svojo službo, za druge reči so zadolženi drugi,« je dejal. Po prekinitvi sodelovanja z Ulmerjem je Ivo Jan že na preži za novimi igralci. Želi si nekoga, ki bi lahko pomagal predvsem v igri z igralcem več.

Veliko resnice je okoli vrnitve vratarja Alexa Westlunda v Ljubljano. Američan je bil del sanjske Olimpijine zime v sezoni 2007/08, ko je malo manjkalo, da bi klub postal celo prvak v EBEL. Američan bi lahko prišel v Tivoli, če se bo za odhod odločil njegov rojak Jerry Kuhn, ta hip najbolje plačani igralec Olimpije. Poglavje zase je trenutna sposobnost skoraj 38-letnega Westlunda, saj je že dlje časa brez tekme. Nazadnje ni prestal preizkušnje v ligi ECHL, zato so na mestu pomisleki glede smiselnosti njegove vrnitve.

Janova velika želja je, da bi igralci do 17. januarja, ko se začenja odločilni del v kvalifikacijah za končnico, v celoti osvojili sistem igre. Poudaril je, da mora biti moštvo konkurenčno v drsanju, kar je bila težava predvsem na začetku sezone. »Vsega se seveda ne da spremeniti čez noč, zato moramo biti potrpežljivi. Vesel bom, če bomo v nadaljevanju prvenstva igrali tako kot nazadnje na Madžarskem in doma proti Salzburgu,« je še pristavil. V kadru za tekmo na Dunaju ne bo branilca Damjana Dervariča, ki je bolan. Morda se bo vrnil Andrej Hebar, ki je imel težave s poškodbo hrbta. V roku dveh tednov naj bi bil nared Scott Howes, okoli katerega bi Jan lahko gradil igro v prvem napadu.

Dodajmo še, da se Olimpiji na današnji skupščini obetajo spremembe v vrhu kluba. Za predsedniško mesto se resno ogreva Ditka Maučec, direktorica marketinga in prodaje pri glavnem pokrovitelju Telemachu. Predsednik kluba je bil doslej Mitja Mejač, ki ne bo več kandidiral.

EBEL, danes ob 19.15: Dunaj – Telemach Olimpija, Innsbruck – Beljak, KAC – Linz, Bolzano – Salzburg.