Iz množice je roko sramežljivo dvignil Enrico Letta, italijanski premier, ki se je tresel, čeprav je vase zlival litre vročega čaja in kakšno grappo vmes. »Spoštovani Ban, jaz sem bil, ampak na željo vseh predsednikov in premierjev,« je pojasnjeval Letta. »To se mora nehati, to je že nevzdržno,« je hlipal, preostali pa so prikimavali. »Dobro, umiri se, pritisni na prave čakre, poišči nirvano, poglobi se v zen budizem, vse bomo uredili. Kje pa je Vladimir Putin?« »Saj ravno za njega gre, Ban. Kaj pa misliš, zakaj sem ves smrkav. Vladimir je kriv,« je pojasnjeval Letta. »Čakal sem ga v Trstu na tisti ledeni burji, uhlji so mi odpadli, niti lulat se nisem upal, da ga ne zamudim, v častni straži so od mrazu bersaljeri padali v nezavest, on pa je prišel z dveurno zamudo in me potolažil, da to ni nič v primerjavi s sibirskim mrazom in da mi lahko ustreže, če me mika stati pri Čeljabinsku na minus 40.« »Dobro, to je pač Vladimir, najbrž se je zadržal kje v Rimu v prijetnem klepetu z gejevskimi aktivisti in podporniki Pussy Riot,« ga je tolažil Ban. »Kje pa, z Berlusconijem sta do treh zjutraj gledal videoposnetke z bunga bunga zabav in petkrat so mu morali predvajati pomanjkljivo oblečeno Ruby, ki šeška Berlusconija, on pa kriči 'Vse to je komunistična zarota'. A to ni vse. Svetega očeta Frančiška je pustil čakati 50 minut, da je ta kljub prislovični blagosti po Sikstinski kapeli iskal največji križ, da bi Putina z njim po križu. Putin pa je dejal, da je cerkev večna in da kaj je potemtakem piškavih 50 minut za enega papeža.« Tedaj pa se je vsulo iz množice.

»Korejskega predsednika Parka je pustil čakati 40 minut. Angleška kraljica Elizabeta je skorajda abdicirala, ker je Putina čakala 14 minut. Pa še na premierja Camerona je tako besna, ker ji je pripeljal tega komsomolca, da revež nikoli ne bo dobil naziva sir. Merklova ga je čakala tri ure, a jo je potolažila bivša Putinova žena Ljudmila, češ Angela to ni nič, Vladimir ni točno prišel niti na en zmenek z menoj, tudi ko je bil zaljubljen, da so se mu ušesa sukala kot propeler. Ameriški sekretar Kerry se je pred Putinovo pisarno presedal štiri ure in je že mislil klicati Obamo, naj vrže atomsko bombo na Kremelj. Ukrajinski predsednik Janukovič ga je moral čakati štiri ure, medtem ko so ga v Kijevu protestniki skoraj strmoglavili z oblasti. Ne pustimo se več žaliti in poniževati!«

»Razumem vas, a kaj nam je storiti,« je bil konstruktiven Ban. »Uro mu kupimo, sigurno ima še vedno tisto poljot ali raketo, ki jo je dobil kot šef NKVD, in zato zamuja,« je tiho pripomnil mladi severnokorejski voditelj Kim Jong Un. Ko se je aplavz za to idejo polegel, je dodal: »Če lahko kot skromni poznavalec dobrih ur predlagam nekaj kvalitetnega, saj ne moremo podariti najbogatejšemu predsedniku nekakšnega pofla, mislim, da bo patek philippe platinum world time, vredna 3,7 milijona evrov, pravšnja. Kaže čas v vseh 24 časovnih pasovih, točna je, lepa, tudi sam jo imam in sem zelo zadovoljen. Z njo se lahko na vdih potaplja do 1500 metrov globoko, nenehno oddaja signale, tako da če ga na lovu požre sibirski tiger, ga bodo takoj brez težav našli njegovi specialci.« 3,7 milijona evrov ni majhen denar, a so zbrani v hipu zmetali na kup svoje kreditne kartice in Ban Ki Moon je odkorakal v najbližje urarstvo. Vladimirja nihče več ne bo nikoli čakal.