Peticijo podpisalo več kot 1500 ljudi

Na portalu pravapeticija.com je podporo KPK s svojim podpisom oddalo že nekaj več kot 1500 državljanov Slovenije. »Nujno jih je treba prepričati, da prekličejo svoj odstop,« je komentiral eden od uporabnikov. »Ne samo, da podpiram delo te komisije, menim še, da ji je treba dati večja pooblastila ter jasno opredeliti njeno odgovornost,« je komentiral drugi.

Podpisani na portalu od državnih organov (predsednika, DZ, vlade in ostalih) zahtevajo, da KPK nemudoma zagotovijo pogoje za nadaljnje delo, hkrati pa, da se jim omogoči opravljanje dela še naprej. »Podpisani izrekamo popolno podporo Komisiji za preprečevanje korupcije v dosedanji sestavi in ji v celoti zaupamo, zato naj državni organi nemudoma začnejo z vsemi postopki, s katerimi bodo to zaupanje pokazali in dokazali tudi oni,« so zapisali.

Če pade še KPK, smo res »gotovi«

»Vsi, ki se bomo podpisali, bi se morali biti pripravljeni udeležiti morebitnih protestov kjerkoli in kadarkoli že bodo,« je zapisal eden od komentatorjev. »KPK je namreč še zadnja trdnjava,« je dodal in nakazal, da če pade še ta, smo zares »gotovi«.

Pozivi k protestom pa že prihajajo z več strani. V četrtek, 5. decembra, naj bi v Ljubljani potekal shod v podporo KPK, ki ga organizirajo Ljubljanski in Primorski puntarji, upajo pa, da se jim bodo pridružile še druge protestniške skupine. »Zahtevamo odstop vlade! Sramotno stanje v Koruptolandu in nesposobnost naše vlade so dosegli dno. Odstop KPK mora biti zadnje opozorilo, da vladajoči delajo proti narodu, izključno za svoje koristi. Punt je naša dolžnost in pravica,« prek facebooka na protest vabijo organizatorji.

Zbirno mesto bo ob 16.00 uri na Kongresnem trgu, zbrani pa naj bi se nato prestavili še pred parlament. Zaenkrat ni znano, ali bo še en protest hkrati potekal tudi v Mariboru.