V Mariboru so se ponovno zbrali najboljši potapljači na vdih, ki so tekmovali v treh disciplinah: dinamika brez plavuti, statika in dinamika s plavutmi. Tekmovanja se je udeležilo 32 tekmovalcev iz sedmih držav.

Vrhunsko so nastopili tekmovalci domačega H2O teama. Glavni organizator tekmovanja in tekmovalec Jure Daić je osvojil skupno 3. mesto v mednarodni konkurenci in si priboril naslov državnega prvaka v seštevku vseh disciplin. V vseh treh disciplinah je osvojil 2. mesto na DP.

Andrej Ropret, prav tako član H2O teama, je osvojil 1. mesto v dinamični apneji s plavutmi tako v mednarodni konkurenci kot na DP in naslov DP v statični apneji. Naslov državnega prvaka v dinamični apneji brez plavuti je pripadel članu DPR Tjulnji Samu Jeranku.

V mednarodni ženski konkurenci je dominirala članica H2O teama Alenka Artnik, ki je slavila štirikrat. Prva mesta je osvojila v vseh treh disciplinah in skupnem seštevku točk.

V ekipni konkurenci je domači H2O team z naskokom osvojil prvo mesto pred hrvaškim RK Geronimo in Slovakia Freediving Team.