Tekma v Ottawi je bila malce posebna zaradi vrnitve švedskega napadalca Daniela Alfredssona v to kanadsko mesto, v katerem je preživel kar 17 sezon svoje kariere NHL. Tokrat pa se je navijačem predstavil v dresu Detroita, ki so videli tudi njegov zadetek v prazno mrežo in podajo pri vodilnem golu Johana Franzna.

"Razplet tekme naredi vse skupaj slajše," je o vrnitvi v Ottawo povedal izkušeni Alfredsson in nadaljeval: "Naša ekipa je bila res motivirana in je igrala na polno. Mislim, da smo igrali iz tretjine v tretjino bolje. Zame osebno pa lahko povem, da tudi če bi ta dvoboj izgubili, bi si ta večer za vedno zapomnil."

Velja omeniti, da se je pri Detroitu dvakrat med strelce vpisal Drew Miller, prav tako dva gola pa je dosegel tudi napadalec Vancouvra Ryan Kessler. Ta je najprej poskrbel za vodilni zadetek, v drugi minuti druge tretjine pa postavil tudi končni izid. Po prvi tretjini je sicer Vancouver vodil z 2:0, po 39 sekundah druge tretjine je znižal Jordan Staal, vsega deset sekund za njim pa je izenačil Nathan Gerbe.

Dvoboj med Dallasom in Edmontonom pa se je končal po kazenskih strelih. Ryan Garbutt je v rednem delu zadel dvakrat za Dallas, a to ni zadostovalo za zmago, saj sta bila pri kazenskih strelih za tekmece uspešna Jordan Eberle in David Perron.