Najmočnejši sunki burje na izpostavljenih mestih danes še lahko presežejo hitrost 100 kilometrov na uro, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso).

Poleg zaprtja predora Kastelec pa je zaradi burje že drugi dan na hitri cesti med razcepom Nanos in Selom prepovedan promet za vsa vozila s ponjavami in hladilnike ter na regionalni cesti Podnanos-Ajdovščina za kamp-prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je veter v nedeljo zvečer podrl drevesi na cesti Kolomban-Čampore in Vanganel-Babiči v občini Koper. Drevesi so s cestišča odstranili gasilci.

Danes zjutraj pa je močan veter na Partizanski cesti v Sežani odtrgal del pločevinaste kritine na objektu, ki je ogrožala mimoidoče. Gasilci so nevarno kritino odstranili. Po poročanju uprave je v Otlici burja odkrila streho stanovanjskega objekta. V Ajdovščini pa je močan veter odtrgal žleb na stanovanjskem objektu. Gasilci so žleb odstranili.