»V pripravljalnem obdobju smo v Nemčiji izgubili proti Zagrebu z dvema goloma, v ligi prvakov v Areni s tremi. No, jih bomo pa v Zlatorogu nabili s šestimi in jim vrnili za vse,« je po četrtkovi novinarski konferenci v šali napovedal celjski trener Vladan Matić. »Pred tekmo smo si v garderobi rekli: če prejmemo maksimalno dvajset zadetkov, bomo zanesljivo zmagali. Kajti v tem primeru jih bomo zagotovo več dosegli kot dobili,« pa je recept za uspeh razkril krilni igralec Luka Žvižej. In oba sta zadela v polno: pivovarji so na 14. medsebojni tekmi (dresa obeh klubov je doslej nosilo kar 16 igralcev: Puc, Pušnik, Banfro, Lapajne, Bedekovič, Škof, Ivandija, Jelčić, Kelentrić, Terzić, Toskić, Sulić, Špoljarić, Kulinčenko, Gajić in Špiler) slavili natanko s šestimi goli razlike, poleg tega pa jih niso dobili več kot 20.

V polnem Zlatorogu je goste ob predstavitvi ekipe pričakal koncert žvižgov, po njihovem prvem in sočasno edinem vodstvu na tekmi (2:1) pa so pobudo prevzeli Celjani. »Žvižgaj, žvižgaj,« je uradni napovedovalec spodbujal gledalce med vsakim zagrebškim napadom, a dvakratno vodstvo ekipe trenerja Matića s štirimi zadetki (8:4, 9:5) je pet minut pred koncem polčasa že splahnelo (10:10), potem ko je krilni igralec Zlatko Horvat dosegel že svoj peti zadetek. A končnica prvega polčasa dvoboja, v katerem je imela vsaka ekipa med šestnajstimi igralci kar enajstih takšnih, rojenih leta 1990 in mlajših, je pripadla pivovarjem, ki so zadeli štirikrat zapored za 14:10.

Prvi zadetek v drugem polčasu je padel šele v osmi minuti (zadel je Mate Lekai), po 17 (!) minutah igre pa je bil rezultat nogometnih 2:2. A potem je na sceno stopil Ivan Slišković, ki so ga pred sezono želeli imeti v svojih vrstah tudi hrvaški prvaki: po štirih golih v prvem polčasu je dosegel še dva zapored in v 49. minuti so imeli gostitelji prvič plus pet (18:13). Celjani so povsem razorožili Zagrebovo trojico prihodnosti Luka Stepančić, Stipe Mandalinić in Marino Marić: Stepančić se po dveh golih do 24. minute nato sploh ni več vpisal med strelce, Mandalinić (prvi strelec kluba v ligi prvakov s 36 zadetki) je svoj edini gol v Zlatorogu dosegel šele v 50. minuti, Marić pa prvega v 52.

Cepelin med Gašperjem Margučem in Sebastianom Skubetom za vodstvo z 22:17 pet minut pred koncem je povzročil dodaten val navdušenja v dvorani, po rekordni razliki sedmih (25:17) pa je sledila še sol na hrvaške rokometne rane. Med minuto odmora je iz zvočnikov namreč najprej zadonela ena izmed glasbenih uspešnic hrvaške pevke Severine, nato še pesem z naslovom Ma, dečko, ajde oladi, in dokončno je utihnila tudi skupina okoli stotih navijačev Zagreba, ki je dopotovala z dvema avtobusoma. Celjani so tako na sedmi tekmi z Zagrebom na domačem igrišču dosegli šesto zmago (edini poraz so doživeli v sezoni 2008/09, ko je bil trener Tone Tiselj), poleg tega pa po dobrih trinajstih letih – pred tem davnega 26. novembra 2000 pod vodstvom trenerja Josipa Šojata – spet porazili ekipo iz hrvaške prestolnice.

»Polna dvorana in fantastično vzdušje sta bila velik plus za mojo mlado ekipo, sočasno pa velik minus za goste, ki so malce podlegli pritisku s tribun. Odigrali smo perfektno v obrambi, v kateri smo nevtralizirali vse Zagrebove taktične zamisli in poskuse. Kljub porazu gostje nimajo za čim žalovati: ob takšni naši obrambi bi imele velike težave tudi mnogo močnejše in bogatejše evropske ekipe od Zagreba,« je dejal trener Vladan Matić, ki bo po prosti nedelji danes igralce odpeljal v karanteno pred sredinim derbijem z Gorenjem. Po četrtem zaporednem porazu v ligi prvakov Zagrebov trener Boris Dvoršek ni imel razlogov za zadovoljstvo. »V obrambi smo bili še kar dobri, tekmo pa smo izgubili v napadu, v katerem nismo imeli pravih idej. Trenirali smo hiter pretok žoge v napadu, a na tekmi od tega ni bilo nič. Povsem sta zatajila naša glavna 'šuterja' Mandalinić in Stepančić. Celjani so v igri izkoristili svoje prednosti, mi pa ne,« je ocenil Boris Dvoršek, trener ekipe, ki poleg švedskega Drotta edina med 24 klubi v ligi prvakov nima nobenega tujca.

Liga prvakov, skupina A, 7. krog: Zaporožje – Rhein Neckar 26:32 (10:15), Veszprem – St. Peterburg 29:20 (13:7), Celje PL – Zagreb 26:20 (14:11), vrstni red: Veszprem 14, Rhein Neckar 11, Zaporožje 7, Celje 6, Zagreb 4, St. Peterburg 0.