V Nexejevem dresu niste nikoli okusili slasti zmage proti Zagrebu, prav tako do sobote ne na dveh tekmah v celjskem dresu.

Zdaj je črnega niza vendarle konec. Končno, končno. Srečen sem, to je moja prva zmaga proti Zagrebu in zato še toliko slajša. Veliko in dobro smo se pripravljali na tekmo, dali na njej vse od sebe in zasluženo zmagali. Poleg fantastičnih gledalcev so odločili naša borbenost, želja in motiv. Od prve sekunde smo vedeli, kaj želimo, in to tudi dosegli.

To je bila brez dvoma vaša najboljša predstava v dresu Celja Pivovarne Laško.

Da, toda to niti ni pomembno. Najpomembneje je, da smo zmagali. Enkrat izstopa en igralec, drugič drugi, a glavno je, da igramo in zmagujemo kot kolektiv. Čestitke soigralcem, opravili smo zares vrhunsko delo. Dali smo vse od sebe in bili na koncu za to tudi bogato poplačani. Poškodba levega ramena? Verjemite, po takšni zmagi človek pozabi na poškodbo (smeh).

Celjska obramba je bila na vrhunski ravni, saj je prejela le dvajset zadetkov.

Obrambo smo odigrali vrhunsko vseh šestdeset minut in je bila ključ do uspeha. Prejeti samo dvajset zadetkov od tako dobre ekipe, kot je Zagreb, in v takšnem tekmovanju, kot je evropska liga prvakov, je fantastičen dosežek. Napad je sicer malce zatajil v prvih 16, 17 minutah drugega polčasa, ko smo dosegli le dva zadetka. A po drugi strani smo se tudi uspešno obranili in v slabih dvajsetih minutah v tem delu igre prejeli le dva gola.

Ste že kdaj igrali pred tolikšnim številom gledalcev in v takšnem fantastičnem vzdušju?

Ne. Še nikoli v dosedanji karieri nisem doživel česa takšnega. Gledalci so bili fenomenalni, nimam besed, s katerimi bi lahko opisal te občutke. V takšnem vzdušju je nemogoče slabo igrati. Gledalci te enostavno nosijo po igrišču.

Z zmago si je Celje ne le odprlo pot v osmino finala, ampak tudi do tretjega mesta v skupini A.

Imamo dobro izhodišče, toda nič še ni odločenega. Februarja nas čakajo še tri težke tekme: doma proti Zaporožju ter v gosteh proti Rheinu Neckarju in St. Peterburgu. Tudi Ukrajinci so še v igri za osmino finala, Rusi pa so lahko doma zelo nevarni. Vseeno sem prepričan, da bomo premagali tako Zaporožje kot St. Peterburg ter da bodo še štiri točke dovolj za končno tretje mesto v skupini. V osmini finala pa bo največ odvisno od žreba.

Med gledalci je bil tudi hrvaški selektor Slavko Goluža, ki je videl, da ste na položaju levega zunanjega igralca povsem zasenčili rojaka Stipeta Mandalinića.

Kaj naj rečem? Jaz na igrišču samo opravljam svoje delo, drugo pa... Poziv za igranje v reprezentanci Hrvaške s strani selektorja Goluže naj bi prišel. Vsaj upam, da bo.

Že v sredo je v Zlatorogu derbi slovenske lige Celje Pivovarna Laško – Gorenje. Kdo je favorit?

O tem ni dvoma – mi. Želim si, da bi se tudi v sredo v dvorani zbralo toliko gledalcev kot proti Zagrebu in da bi bilo takšno vzdušje. Tekma z Zagrebom in naša zmaga sta verjetno dovolj velik poziv gledalcem, da nas pridejo spodbujat tudi na sredin derbi proti Gorenju.