Žirija tekmovanja je najprej zaradi premočnega vetra prestavljala začetek kvalifikacij, nato pa se je po 45 minutah odločila, da bodo v 1. seriji današnje tekme nastopili vsi s startnega seznama. Težave z vetrom so se nadaljevale, tako da je žirija že vnaprej napovedala, da bo danes obveljala le ena serija, v kateri bi nastopilo vseh 76 skakalcev.

Od sedmerice Slovencev so danes skočili Matjaž Pungertar (132 m/120,4 točke), Tomaž Naglič (126 m/114,7) in Jernej Damjan (116,5/102,4), nato pa je žirija tekmovanja pod vodstvom direktorja Walterja Hoferja pred nastopom Jake Hvale s startno številko 38, ki je sprva že sedel na zaletišče, nato pa se moral zaradi premočnega vera umakniti z rampe, tekmo odpovedala.

"Odločili smo se za odpoved tekme. Veter je namreč premočen in tudi premori med posameznimi nastopi tekmovalcev so predolgi, zato danes tekme ne bo moč izpeljati," je Hoferju po zadnjem zasedanju žirije tekmovanja prek radijske zveze sporočil Miran Tepeš.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v olimpijskem Lillehammerju. V svetovnem pokalu po dveh postojankah, Klingenthalu in Kuusamu, vodi Poljak Krzysztof Biegun s 113 točkami, drugi je Nemec Marinus Kraus (112), tretji pa lanski zmagovalec svetovnega pokala Avstrijec Gregor Schlierenzauer (100), ki je dobil petkovo tekmo v Kuusamu. Od Slovencev je v "top 10" Jurij Tepeš (74) na sedmem mestu, točke pa so na uvodu v olimpijsko sezono osvojili še Robert Kranjec (48) na 13., Peter Prevc (32) na 16. in Jaka Hvala (4) na 39. mestu v skupni razvrstitvi.