Bauer je bil tudi tokrat kar prepričljiv na strelišču, še posebej v položaju leže, kjer je bil stoodstoten. Stoje je pustil nepokriti zadnji dve tarči, sicer bi bila njegova uvrstitev glede na doseženi 14. tekaški čas še boljša.

"Moram narediti primerjavo s prejšnjo tekmo, kjer nisem bil razpoložen na progi, tokrat pa sem se počutil fantastično in sem zato tudi bolj sproščeno nastopal. K temu so pripomogle tudi vrhunsko pripravljene smuči. Na streljanju stoje sem prve tri strele izdelal v skladu z željami, nato pa sem pri četrtem nekoliko zaspal, izgubil ritem in tudi peti strel je šel mimo," je povedal Bauer in se ozrl še na končno uvrstitev.

"Čeprav uvrstitev ni najboljša, sem zadovoljen s svojim nastopom. Za naslednje tekme želim predvsem ohraniti takšne občutke, kot jih sedaj občutim pri streljanju. Torej obvladovati položaj in nadzorovati izvedbo streljanja. Zasledovalna tekma bo že prva takšna priložnost, kjer bom poskušal zmanjšati zaostanke za najboljšimi in napredovati po lestvici navzgor," je še dejal Bauer.

Jakov Fak (+1:35,2/3) je današnjo tekmo, prvi letošnji sprint sicer odlično začel, prvo streljanje opravil brezhibno, nato pa v drugo trikrat zgrešil stoje in tekmo končal na 28. mestu. Slabše sta nastopila Janez Marič (2:54,4/4) na 68. in Peter Dokl (4:21,0/2) na 95. mestu, ki sta s tem ostala tudi brez nedeljskega nastopa.

"Lepo se je izšla prva polovica tekme, potem pa sem imel smolo z vetrom v položaju stoje in tri zgrešene tarče so me stale uvrstitve, ki si jo želim. Predvsem moram narediti takšen nastop, da bom sam zadovoljen z njim, potem pa verjamem, da bo to tudi vrhunska uvrstitev," je bil tokrat bolj redkobeseden Fak.

Vrh je tudi tokrat zaznamoval Fourcade, ki je z drugo zaporedno zmago, slavil je že na 20-kilometrski četrtkovi preizkušnji, pokazal odlično formo v olimpijski sezoni. Najbližje mu je prišel Lindstorem, ki pa kljub popolnemu strelskemu izkupičku ni mogel na najvišjo zmagovalno stopničko.

V nedeljo bo v švedskem smučarskem središču ob 13.30 na sporedu še zasledovalna tekma na 12,5 km najboljših 60 z današnjega sprinta. Na startu bosta tudi Bauer in Fak, medtem ko sta bila Dokl in Marič prepočasna. Že pred tem je ob 11.30 na programu ženska zasledovalna tekma na 10 km, na kateri bosta nastopili tudi Andreja Mali in Teja Gregorin.