Ob osrednjih imenih jugoslovanskega novega rocka so tudi taka, ki jih poznamo zgolj po nekaj skladbah. Veliko jih je šlo v popolno pozabo. Idrijske Kuzle naj bi v zgodnjih 80. letih nanizale trideset ali štirideset komadov. Dokler ni bil pred tremi leti renoviran ohranjeni opus skupine na plošči Še pomnite Kuzle, tovariši?, smo jih generacije, ki smo jih zamudile, poznale zgolj po nekaj posnetkih s kompilacije Lepo je… in ničemer drugem. Lani je skupina švedski založbi Ne! Records odprla svoj arhiv, iz katerega so objavili deset koncertnih ter trinajst demo in studijskih posnetkov. Velika plošča Archived prinaša pristen odmev adolescentnega upora in ustvarjalne eksplozije ter razkriva talent in drznost tega idrijskega benda.

»Čeprav je bila naša scena zelo močna in je imela dobre skupine z originalnim glasbenim pristopom, je diskografsko ta scena zelo siromašna. Zame bi bil velik poraz, če bi vsi ti bendi padli v pozabo. Ko sem videl in slišal, kaj vse je izšlo o drugih scenah, sem želel dodati svoj prispevek,« razloži Habi povod za nastanek Ne! Records. Nekdanji član mostarske hardcore zasedbe Ženevski dekret danes živi in dela na Švedskem. Po prvih dveh (danes že razprodanih) ponovnih izdajah, EP-plošči skupine Ženevski dekret leta 2007 in ponatisu singla Corpus Delicti ljubljanskih U.B.R. leto pozneje, je novopečena založba v zadnjih treh letih izdala serijo petnajstih plošč. Z njimi je pošteno zapolnila fonogramske luknje. Ob singlih skupin, kot so beograjska Defektno efektni, Nade iz inkubatora iz Subotice in ljubljanski O! Kult, še velike plošče z nikoli objavljenimi, raritetnimi in remasteriziranimi posnetki puljskih pankerjev Gola jaja, reških KAOS in zasedbe Proces iz Subotice. Na plošči Prekinuti koitus so objavljeni posnetki reških Paraf iz prvega, punkovskega obdobja med letoma 1978 in 1979. Ob Kuzlah, U.B.R. in O! Kult, ki so pred kratkim ugledali še retrospektivni album Mi smo država, sta pri Ne! izšli še plošči ljubljanskih Quod Massacre s posnetki iz 80. let in metliških Indust-bag z živimi in (ne)objavljenimi komadi iz let 1981 in 1982. V pripravi je velika plošča idrijske zasedbe S.O.R.

Naklada posamezne izdaje je med 500 in 800 izvodi. Pri nastanku lično opremljenih plošč sodelujejo člani skupin. Barvnemu vinilu so priloženi CD-plošča, bogato dokumentarno gradivo in spremno besedilo. Gre za dokumente nekega izgubljenega časa. »Čeprav ta glasba zanima ozek krog ljudi, mi je v veselje sprejemati naročila iz Japonske, ZDA in Evrope. Še pred nekaj leti ni bilo takšnega zanimanja za ex yu punk,« opaža Habi. »Zdaj, ko je to zanimanje prebujeno, se lahko naredi še veliko več.«