Posebna študija, ki jo je danes predstavil njen avtor Florian Schwillinsky, predvideva, da bo regija v primerjavi z letošnjim letom bogatejša kar za 41 odstotkov, pri čemer bo čisti zaslužek od formule 1 znašal 1,36 milijona evrov, 18 milijonov naj bi navrgle novogradnje, približno sedem milijonov pa dodatne nočitve.

Iz naslova obdavčitev naj bi pokrajina Štajerska v prihodnjem letu zaradi formule 1 prejela tudi šest milijonov evrov dodatnih davkov, kar je 48 odstotkov več kot letos, poleg tega pa bo zaradi omenjenega tekmovanja v regiji na voljo dodatnih 65 delovnih mest, še pravi danes predstavljena študija.

Za dirko velja tudi veliko zanimanje gledalcev. Dirka bo na sporedu v dneh med 20. in 22. junijem 2014, vse vstopnice pa naj bi bile že prodane. Na voljo bodo le še vstopnice, ki bodo ostale po morebitnih odpovedih že prodanih. Organizatorji so za celoten dirkaški konec tedna v prodajo namenili 190.000 vstopnic. V petek bo lahko na dirkališče prišlo le 30.000 gledalcev, v soboto in nedeljo pa po 80.000.