Vinarji bodo svoja vina predstavljali osebno in ne prek trgovcev, distributerjev ali zastopnikov. Gre za vrhunske in ugledne vinske hiše, ki se redno pojavljajo na ekoloških in biodinamičnih festivalih po svetu. Vsem vinarjem je skupna ekološka ali biodinamična pridelava, kar pomeni, da v procesih pridelave – tako v vinogradu kot v kleti - ne uporabljajo kemičnih preparatov in mehanskih intervencij.

Na ta način se ti vinarjii v veliki meri naslanjajo na zdravo in trajnostno pridelavo in predelavo grozdja, kar zahteva ogromno dela in znanja, saj je vinograd ob takem načinu dela bolj izpostavljen boleznim in škodljivcem. Skupna jim je tudi predanost vzgoji in promociji avtohtonih vinskih sort ter praviloma družinsko upravljanje kleti.

Vinarji iz Slovenije, Avstrije, Francije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Portugalske, in Japonske bodo obiskovalci predstavili več kot 200 različni vin. Festival, ki se bo naslednji dan, v nedeljo, preselil v zagrebški hotel Westin, bo ponudil tudi degustacijo nekaterih vrhunskih sakejev in destilatov.