Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Everton - Stoke
1

Everton je v prejšnjem krogu po izjemni predstavi v mestnem derbiju brez zmage ostal v zaključku, ko je Liverpool izvlekel remi (3:3), a z igro domači nikakor niso razočarali in če bodo kaj podobnega prikazali tudi danes, se gostom ne piše nič dobrega. Stoke je sicer v vzponu forme, saj je brez poraza že štiri tekme, a na gostovanju na Goodison Parku bo vendarle v precej podrejeni vlogi. Izjemen potencial domačih v napadu bo tehtnico nagnil na stran modrih. (7/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Nogomet - Italija - 1.liga
1

Parma je pred mesecem dni navdušila z zmago proti Milanu, nato pa sta sledila dva boleča poraza z 0:1 proti Genoi in Juventusu. Vzpon forme je nato nakazal remi z Laziem, v zadnjem krogu pa je sledila še odmevna zmaga v gosteh pri Napoliju. Pozitivno serijo bi domači rade volje nadaljevali danes, ko gostijo sila povprečno zasedbo Bologne, z zmago pa bi se Parma lahko zavihtela v zgornjo polovico lestvice, kar bi si nenazadnje tudi zaslužila. (5/10)

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Mainz-Borussia D. (oba data gol?)
1 (=da)

Mainz je znova sestavil zelo solidno zasedbo, ki lahko marsikomu povzroča težave, sploh na svojem igrišču. Borussio zato čaka vse prej kot lahko gostovanje in če bodo gostje še preveč pod vtisom zmage v ligi prvakov, se jim lahko to danes še kako maščuje. Domači bodo potrpežljivo čakali na svoje priložnosti, ki jih bodo od razredčenih obrambnih vrstah Borussie gotovo dobili in najverjetneje bodo uspeli vsaj enkrat zadeti, v vsaj en gol gostov pa prav tako ne gre preveč dvomiti. (8/10)

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Bayern - Eintracht B. /+1/
1

Bavarci meljejo vse pred seboj in tudi če bo Guardiola na igrišče poslal nekaj rezervistov, se Eintrachtu ne piše nič dobrega. Vse razen domače zmage bi bila velika senzacija, kakšnih v Münchnu letos ne bo prav veliko. Razlika v kvaliteti današnjih nasprotnikov je le prevelika, zato se verjetno obeta še ena visoka zmaga Bayerna. (8/10)

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Koper - Krka
1

Koper v zadnjem času igra po sistemu toplo-hladno, saj na gostovanjih izgublja, doma pa zmaguje. Tokrat ima priložnost, da po daljšem času pride do dveh zaporednih zmag in obdrži stik z vodilnim Mariborom, saj bodo kanarčki gostili eno od najslabših dveh zasedb v ligi. Krka je nedavno sicer v tipični čudni slovenski tekmi presenetila Rudar, a nato doma le remizirala s Triglavom. Dolenjci nimajo kvalitete, da bi se realno gledano lahko enakovredno kosali s Koprčani, po dveh tekmah brez poraza pa je spet prišel čas za novo njihovo ničlo… (7/10)