Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Poljska - 1. liga

Wisla Krakov - Slask Wroclaw
1


Wisla Krakow z igro svojih navijačev trenutno ravno ne navdušuje, a rezultati so še vedno dovolj dobri, da klub na prvenstveni lestvici zaseda tretje mesto. Tokrat bo moštvo gostilo Slask, ki je šele 12., v jesenskem delu pa je v gosteh dobil le eno tekmo. Kvota 1,95 v primeru zmage domačega moštvase zato še zdaleč ne zdi slaba.

Nogomet - Španija - 1.liga

Villarreal - Malaga
1


Villareal se je v letošnji sezoni znova vrnil med elito in je pravcato presenečenje, saj zaseda izvrstno četrto mesto. V zadnjem krogu je v gosteh visoko ugnal Levante (3:0), dobre možnosti za zmago pa ima tudi nocoj, ko gosti Malago. Slednja ima kar nekaj težav, saj je izgubila dve tekmi zapored, povrh pa trener Bernd Schuster zaradi poškodb ne bo mogel računati na kar nekaj igralcev.

Košarka - ZDA - NBA

Sacramento - LA Clippers
2


Tako kot že nekaj sezon Sacramento tudi v letošnji ne blesti. Kralji so do sedaj zmagali zgolj štirikrat, bržčas pa bodo pri tem izkupičku danes tudi ostali, saj v goste prihajajo LA Clippers. Slednji so dobili zadnje tri tekme, današnji nasprotnik pa je kot nalašč, da nadaljujejo uspešen niz.

Košarka - ZDA - NBA

Boston - Cleveland
1


Bostonu se po odhodu nekaterih ključnih igralcev letos obeta nekoliko slabša sezona. Čeprav so Kelti zaenkrat slavili le šestkrat, pa so na današnji tekmi v vlogi favorita. Nasproti jim bo namreč stal Clevland, ki je že leta eno najslabših moštev v NBA.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Salzburg - VSV
1


Vodilno moštvo lige EBEL, Salzburg, zmage niza kot po tekočem traku. Slabo ne gre niti Beljaku, ki je dobil petzaporednihtekem in je tretji. Zadnji medsebojni obračun med obema moštvoma se je končal z zmago rdečih bikov s kar 9:1, kar je več kot zadosten razlog, da vloga favorita pripade domačemu moštvu.