Društvo študentov medicine Slovenije že tradicionalno organizira akcije osveščanja pred svetovnim dnevom boja proti aidsu. Glavni del akcije bo potekal danes med 9. in 18. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer bodo postavili začasno kavarnico. Mimoidoči bodo lahko tam posedeli, popili skodelico vroče kave in s prostovoljci poklepetali o vsaki tematiki glede spolnosti, ki jih zanima.

Prvič letos bodo mimoidoče vabili tudi k testiranju za virus hiv, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Društvom informacijski center Legebitra. Izvajali ga bodo v prostorih Inštituta za varovanje zdravja. S tem želijo promovirati testiranje in odpravljati predsodke pred njim.

Na stojnicah bo vsak mimoidoči prejel promocijski material, kot so rdeča pentlja, brošura z informacijami, kondomi, po ulicah Ljubljane pa se bodo sprehajale maskote, ki bodo še dodatno animirale mimoidoče. Ob 18. uri pa sledi koncert skupine Manouche.

V koprski Taverni pa področni zavod za zdravstveno varstvo med 10. in 13. uro prireja akcijo Varno je seksi - prenašaj sporočilo, ne virusa. Poleg pestrega vsebinskega programa, bodo obiskovalcem delili brezplačne kondome, rdeče pentlje in informacijska gradiva. Materiale bodo delili tudi v trgovskih centrih, na nekaterih avtobusnih linijah in s kolesi v centru mesta.