Za San Jose sta v rednem delu zadela Joe Pavelski in Thornton, pri Los Angelesu sta gola dosegla Jeff Carter in Drew Doughty. Sama tekma je bila tudi eden od derbijev večera, saj je bilo vnaprej jasno, da bo zmagovalec dvoboja v San Joseju prevzel vodstvo v pacifiški skupini, saj je bil doslej vodilni Anaheim tokrat prost. San Jose je tudi tokrat potrdil vlogo favorita in na domačem ledu dosegel 10. zaporedno zmago proti kraljem.

Tekma se je začela po okusu navijačev iz Los Angelesa. Glasno navijanje domačih gledalcev je namreč potihnilo že po prvem napadu gostov, ko je po vsega 18 sekundah igre zadel Carter. V nadaljevanju je bil Los Angeles nevarnejši, domači pa so v drugem delu izkoristili dve večji napaki gostujoče obrambe in povedli. Enega od hitrih napadov je v zadnjem delu za izenačenje izkoristil Doughty. V podaljšku so bili nevarnejši domači, kljub temu pa se izid ni spremenil.

Kopitar se je vnovič izkazal za mojstra kazenskih strelov, saj je v neposrednem dvoboju vratarja in napadalca zadel že četrtič v sezoni. A Fortuna je bila na strani gostiteljev, ki so po osmi seriji izvajanja kazenskih strelov osvojili obe točki. Za domače je zadel Thornton, Tyler Toffoli pa nato ni uspel spraviti ploščka v mrežo nasprotnega vratarja Anttija Niemija.

Vodilna ekipa lige ostaja Chicago, ki je za 18. zmago v sezoni slavil s 3:2 v Calgaryju. Pri tem so gostje zmogli neverjeten preobrat, saj so Kanadčani v zadnjem delu povedli, gostje pa so v zadnjih 10 minutah in pol dosegli tri gole in osvojili obe točki. Dvakrat je zadel Patrick Kane.

Na vzhodu ima Pittsburgh, vodilni v metropolitanski skupini, po zmagi proti Torontu po izvajanju kazenskih strelov s 6:5 le še točko zaostanka za vodilno ekipo atlantske skupine Bostonom, ki je nepričakovano visoko z 1:6 izgubil v Detroitu, pri tem pa ne gre spregledati, da so gostitelji dve minuti in pol pred koncem vodili še s 6:0. Na tekmi v Pittsburghu je dolgo kazalo na zmago gostov iz Kanade, saj je Toronto vodil že s 4:1 in pred zadnjo menjavo strani s 5:3. Igralec tekme je bil Jevgenij Malkin, ki je v rednem delu dosegel dva gola, tudi za izenačenje na 5:5 in podaljšek. Pri izvajanju kazenskih strelov pa je prav Malkin potrdil zmago domačih.