Za odstop sta se odločila zaradi, kot sta zapisala, velike medijske kampanje, pritiskov, groženj in večje materialne škode. Ponoči naj bi namreč neznanec razbil vetrobransko steklo in prerezal obe sprednji pnevmatiki na avtomobilu Lešnik Švajgerjeve na dvorišču pred njenim domom.

Predsednica in podpredsednik sta poudarila, da nepreklicno odstopata z vseh funkcij v mestni četrti. Če so po mnenju Lešnik Švajgerjeve ter Kostanjevca želeli nekateri mediji doseči javni linč in neposredno ter posredno škodo nama kot neprofesionalnima funkcionarjema, a izvoljenima od ljudi v mestni četrti Magdalena, so to uspeli. "Čas za obsodbo in igranje prestiža manipulacije je sedaj na strani medijev ter tudi vodstva Mestne občine Maribor," sta dodala.

Mariborski župan Andrej Fištravec je v soboto sklical zbor krajanov mestne četrti Magdalena, na katerem so svoje poglede predstavili tako nasprotniki kot podporniki načrtovane romske restavracije na Gorkega ulici. Zbralo se je okoli sto ljudi. Najglasnejši so bili nasprotniki, a niso bili dovolj številčni, da bi lahko sprejeli kakšen zavezujoč sklep. Župan je shod zaključil z besedami, da v Mariboru živijo različni ljudje, ki morajo sobivati.

Spomnimo ...

Romska restavracija Romani kafenava, ki jo želi v nekdanji piceriji Ču Ču vzpostaviti društvo Epeka v sodelovanju z romskim društvom Romano Pralipe, je primer socialnega podjetništva, ki je financirano iz Evropskega socialnega sklada in ga podpira tudi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Odprtje je predvideno za spomladi prihodnje leto, v njej pa naj bi zaposlili najmanj pet pripadnikov romske manjšine.

Nekateri prebivalci mestne četrti Magdalena nasprotujejo romski restavraciji zaradi slabih izkušenj z Romi, drugi pa, ker želi mestna četrt v omenjenem prostoru postaviti večnamenski medgeneracijski center. Slednje je zagovarjal tudi svet mestne četrti na čelu z Lešnik Švajgerjevo.