* Dvorana Gaborja Ocskaya, gledalcev 2500, sodniki: Erd, Smetana (Avstrija, glavna), Johnston (ZDA), Nemeth (Madžarska).

* Strelci: 1:0 Banham (Sarauer, Jackman, 37.), 1:1 Hebar (Verlič, Ross, 55.), 1:2 Blackwater (Ulmer, Macaulay, 58.).

* Kazenske minute: Sapa Fehervar 6, Telemach Olimipja 10.

Ljubljanski hokejisti so skorajda vse tekme s Sapo v tej sezoni opravili v dobrem tednu dni. Ekipi sta se namreč pomerili prejšnji teden enkrat v Tivoliju in enkrat v Szekeshefervarju, obe je dobila ljubljanska zasedba, ki je s tem prvič v sezoni zmagala na dveh tekmah v nizu. Ta se je končal konec tedna na domačem ledu s porazoma po dveh zelo različnih predstavah, slabi z Innsbruckom in dobri s Salzburgom, novo gostovanje pri Sapi pa je danes prineslo tudi novo zmago, tokrat z 2:1.

Začetek je bil povsem po okusu gostov, ki so nekajkrat močno zapretili, a se je vse končalo pred vratarjem Bencejem Balizsem. Po izključitvi Gregorja Koblarja v peti minuti pa so domači prevzeli pobudo in močno pritisnili, a je vratar Jerry Kuhn z dobrimi obrambami vse napade odbil. Tudi ko so domači v 14. minuti prišli do polminutne prednosti z dvema več, so Ljubljančani zdržali.

Na začetku drugega dela se je nadaljeval pritisk Sape, potem pa se je na polovici tekme prebudila Olimpija; Ken Ograjenšek v 34., Jeff Ulmer v 35. ter Miha Verlič dvakrat v 36. minuti so bili nevarni, mreža domačega vratarja pa je ostala nedotaknjena. Nespretnost ali nesporazum v obrambi pa je botrovala prekršku Igorja Cvetka, po četrtem "power-playu" pa je nekdanji zmaj Frank Banham z golom iz bližine domače popeljal v vodstvo. Le 30 sekund pred drugim odmorom je Verlič dosegel gol, a so ga sodniki razveljavili, ker so bila vrata premaknjena, niso pa izključili domačega vratarja zaradi namernega premikanja vrat.

V zadnjem delu so zeleno-beli spet hitro imeli igralca manj, domači so spet pritisnili, a je izvrstni Kuhn spet polovil vse strele. Potem pa so zmaji začeli bruhati ogenj in tudi dosegli izenačenje v 55. minuti. Po silovitem strelu z leve strani je gol dosegel Andrej Hebar, to pa je bil hladen tuš, ne le za navijače, temveč tudi za igralce Sape, ki so v 58. minuti dobili še drugi gol. Judd Blackwater je s strelom pred vrati zadel za 2:1. Domači so nato v zadnjih 70 sekundah poskušali še brez vratarja, a niso bili nevarni, gostje pa bi lahko dosegli še gol na prazna vrata, a so bili zelo zadovoljni tudi z ohranjeno minimalno prednostjo.

Ljubljančani bodo zdaj imeli nekaj dni predaha, saj se zanje tekmovanje v ligi Ebel nadaljuje šele 3. decembra, ko bodo gostovali na Dunaju.