Za praznično razsvetlitev preostalih ulic v središču, ki jih bo župan prižgal 3. decembra petnajst minut čez 17. uro, pa je tudi letos poskrbel umetnik Zmago Modic, ki je razporedil za 64 kilometrov luči. Samo razsvetlitev bo občino stala skoraj 167.000 evrov.

Enako kot minula leta se bodo Ljubljančani in obiskovalci na Trgu francoske revolucije, Novem, Kongresnem, Mestnem in Pogačarjevem trgu zabavali ob slovenskih in tujih glasbenikih. Med nastopajočimi bodo Alya, Helena Blagne, Dražen Zečić, Kingston, Elvis Jackson, Čuki, Alenka Godec, Nuša Derenda, Demolition group, Modrijani in drugi ansambli. Občino bodo letošnje praznične prireditve stale 113.000 evrov, je povedala direktorica javnega zavoda Turizem Ljubljana Barbara Vajda in potrdila, da bo tudi letos na ljubljanskem gradu ognjemet.

Obiskovalci brezplačnih dogodkov v središču mesta bodo svoja vozila lahko brezplačno parkirali tudi na osrednji tržnici. Tam bo parkiranje med tednom mogoče po 18. uri, v soboto po 18.30, ob nedeljah in praznikih pa bo parkiranje na tržnici dovoljeno ves dan. Več natančnih podatkov o prazničnem dogajanju v prestolnici je objavljenih na spletni strani mestne občine in zavoda Turizem Ljubljana. vbr