Bralci časnika Marca so v preteklih tednih lahko glasovali za najboljšega španskega športnika v zgodovini, največ glasov pa je na prestol potisnilo Nadala, zmagovalca 13 turnirjev za grand slam. Drugo mesto je v glasovanju zasedel legendarni kolesar Miguel Indurain, tretji pa je bil košarkar Pau Gasol, ki v ligi NBA že nekaj sezon igra za moštvo Los Angeles Lakers.

»Hvala in čestitke Marci ob 75. obletnici. Rad bi se zahvalil vsem, ki so zaslužni za to veliko priznanje. Želim povedati, da so me vsi španski športniki, ki so v svojih športih dosegli vrh, motivirali, da sem vedno poskušal biti še boljši. Hvala tudi vsem, ki so glasovali zame,« je ob prejemu nagrade dejal Nadal.

Španski teniški zvezdnik je imel letos odlično sezono, ki mu je po hujši poškodbi kolena in daljši odsotnosti z igrišč spomladi ni nihče napovedoval. V letu 2013 je v moški teniški karavani z uspehi na igrišču zaslužil največ, nekaj več kot 12 milijonov dolarjev, leto pa je končal tudi na prvem mestu lestvice ATP. »Če izvzamemo poškodbo, s katero sem se ukvarjal na začetku leta, je bila to moja najbolj razburljiva sezona v karieri. Ta se je z današnjim dnem končala in že jutri se obračam k novi,« je dodal Nadal.