Pred slovenskim prvakom je izjemno zahteven obračun, čeravno bo na nasprotni strani igrišča imel "najlažjega" tekmeca, ki je na dosedanjih šestih tekmah zbral le točko in je na zadnjem mestu v skupini D, na zadnjem dvoboju v ligi prvakov pa je doživel hud poraz v danskem Aalborgu (23:37).

Izbranci velenjskega trenerja Ivana Vajdla po sobotni zmagi nad Španci niso imeli veliko časa za pripravo za Skandinavce, ki so jih na prvi medsebojni tekmi z velikimi težavami premagali s 35:33.

"Zmaga na Švedskem nas bo obdržala v položaju za preboj v osmino finala, a pot do primarnega cilja bo še trnova. Španci imajo v primerjavi z nami veliko boljši razpored, saj bodo v nadaljevanju gostili Aalborg in Drott, nas pa v domači dvorani čakata oba nemška predstavnika iz Hamburga in Flensburga," je dejal Vajdl in dodal: "Vesel sem, da se v zadnjem času dviga naša pripravljenost. Tekmečev poraz na Danskem nas ne sme zavesti, prepričan sem, da bodo Švedi naredili vse, da pred domačimi gledalci popravijo vtis in v dvoboju z nami dosežejo prvo zmago v ligi prvakov."

Poraz bo razvrednotil uspeh proti Špancem

Ose bodo v Skandinavijo odpotovale brez Luke Dobelška in Darka Cingesarja, ki sta odsotna že dlje časa, na sredini tekmi pa bodo največ pozornosti namenile Magnusu Perssonu, po šestih krogih prvemu strelcu lige prvakov.

"Švedi so že na prvi tekmi dokazali, da niso mačji kašelj. V kolikor bomo želeli osvojiti obe točki, potem bomo morali garati v obrambi, tako kot smo v drugem polčasu proti La Rioji. Tudi v napadu moramo narediti manjše korekture ter zmanjšati število tehničnih napak," pred bližnjim obračunov v Halmstadu pravi Niko Medved, medtem ko je vratar Benjamin Burić dodal: "Na sobotni tekmi proti Špancem smo vsi igrali fantastično, upam, da se bomo v lepi luči predstavili tudi na Švedskem. To tekmo moramo dobiti, če nam spodleti, potem tudi zmaga proti Špancem ne bo imela prave vrednosti. Verjamem, da smo boljši in upam, da se bomo vrnili z zmago."

Pravico na sredinem švedsko-slovenskem klubskem obračunu bosta delila Švicarja Andre Philipp Buache in Marco Meyer.