Po točkah je prepričljivo najučinkovitejši igralec svoje ekipe in 23. v ligi, z 31 točkami vodi napadalec Pittsburgha Sidney Crosby. Za Los Angeles je bila to že deseta zaporedna tekma, v kateri so osvojili vsaj točko, trenutno so na tretjem mestu pacifiške konference in na petem mestu na zahodu.

"Prvo tretjino smo igrali odlično, nato pa smo popustili. Toda še pravočasno smo se spet vrnili v igro in prišli do zmage," je po tekmi dejal slovenski as, ki se je tako oddolžil za dve napaki v prejšnjih tekmah, ki jih je njegova ekipa izgubila po izteku rednega dela. Kopitar je v polno zadel že v 48. sekundi podaljška, potem ko je pred vrati z natančnim strelom pod prečko izkoristil odlično podajo Slave Vojnova izza gola.

Podaljšek je sicer kraljem zagotovil Mike Richards, ki je za 2:2 mrežo zatresel slabe tri minute pred koncem rednega dela. Pri ekipi Los Angelesa, ki je Vancouver premagala že drugič v sezoni, se je izkazal tudi vratar Ben Scrivens, ki je zamenjal poškodovanega Jonathana Quicka, zbral je 37 obramb. Domači so bili v tekmi številnih izključitev nevarnejši (razmerje strelov 39:22), toda to jim ni pomagalo. "V tekmi sem videl marsikaj pozitivnega, toda dvoboji trajajo 60 minut, mi pa se tega očitno nismo zavedali," je razlog za poraz navedel domači vratar Roberto Luongo.

Druga ponedeljkova tekma, ki se je končala po podaljšku, je bila v Bostonu, kjer so gostitelji s 4:3 ugnali Pittsburgh. Slednjim je dodatno priložnost v zadnji sekundi rednega dela zagotovil Crosby, ki pa je nato ostal v senci zmagovitega gola Toreya Kruga.

Prepričljive zmage so zabeležili Columbus, s 6:0 je zmagal v Torontu, Tampa, s 5:0 je bila boljša od rangerjev iz New Yorka (po dva gola sta dosegla Martin St. Louis in Teddy Purcell), in branilec naslova Chicago, s 5:1 je v gosteh nadigral Edmonton (dva gola je dosegel Andrew Shaw). Junak zmage Floride nad Philadelphio (3:1) je bil z dvema goloma Sean Bergenheim, podobna čast je pri zmagi St. Louisa nad Minnesoto (3:0) pripadla Alexandru Steenu, ki je prav tako dvakrat zatresel tekmečevo mrežo.