Zakaj bo referendum uspel? Ker imajo na Hrvaškem dolgo tradicijo več kot prave družine – oče, mama, otrok. Kdo pa je, prosim vas lepo, posnel film Imam dve mami in dva očeta (Hrvat Krešo Golik). Referendum bo uspel tudi zato, ker za njim stoji cerkev. Katoliška, itak. Če kdo ve, kaj je to družina, ve ona, saj pravi, da ona, v vlogi očeta in matere, skupaj z verniki, ki so božji otroci, tvori eno veliko srečno družino. Da ne omenjam, da imajo tudi nekateri duhovniki občasne partnerice in otroke in z osebnim zgledom utrjujejo pojem družine na treh stebrih – moški, ženska in otrok. Torej, dva duhovnika in otrok ne morejo biti družina. Tudi dve nuni z otrokom ne.

Ampak cerkev pri tem ni osamljena in prav to daje trdno osnovo za optimizem, da bo družina v hrvaški ustavi definirana tako, kot zapovedujeta Marx in Biblija. V navzočnosti armade novinarjev je svoj podpis na pobudo za referendum dal oboževani selektor hrvaške nogometne reprezentance Igor Štimac, ki so ga nedavno zbrcali kot konzervo. Če se kdo spozna na pojem družine, je to prav gotovo on. Za žogobrce s hrvaškim državnim grbom je dejal, da so kot velika družina. On je bil oče, predsednik nogometne zveze Davor Šuker mama, nogometaši pa otročički, ki so se tudi obnašali tako, kot da igrajo s pleničkami na ritkah. Naj vas ne moti podrobnost, da so v tej družini sami moški. Podpis za »ta pravo« družino pa je dal, kot je sam izjavil, kot kristjan, ki verjame v svetost zakona in družine. Da je res tako, priča dejstvo, da ga je tudi žena po 19 letih družinskega življenja, obogatenega s tremi otroki, zbrcala čez prag, ker je njen Igor na skrivaj opravljal zakonske dolžnosti pri 15 let mlajši Lani. Ni razumela, da Štimac tako globoko verjame v družino, v kateri sta moški in ženska, da je hotel imeti kar dve ženski hkrati.

Tik Štimčevega podpisa podpore svetosti družine stoji tudi podpis slovitega revolucionarno-domoljubnega pevca lahkih not Thompsona, ki mu je edinemu na Hrvaškem uspela razveza zakona v cerkvi s pevko Danielo. Po treh letih zakona je ugotovil, da bi bila velika škoda, če bi z Danielo ustvaril samo eno osnovno celico družbe, in se je hitro poročil s Sandro. In je ustvaril še eno celico, cerkev pa je vse to požegnala. Bojda zato, ker so Boga tako ganile Thompsonove molitve in priprošnje, da naj mu omogoči še eno cerkveno poroko in ustvari še eno celico, da je hrvaški cerkveni vrh dobil ukaz od zgoraj, naj neha zajeb...ti gorečega vernika in bojevnika proti istospolnim zakonom Thompsona. Za čim več osnovnih celic v hrvaški družbi se je žrtvoval naslednji goreči podpornik referenduma, vodja HDZ, Tomislav Karamarko, ki dobi mozolje po vsem telesu, če mu kdo omeni geje in lezbijke in možnost, da sklenejo zakonsko zvezo. To bi bila smrt za hrvaški narod, je vzklikal in se pred dvema letoma ločil, da bi enkrat v prihodnosti ustvaril še eno celico družbe. S precej mlajšo Ano Šarić. Vidite v tem početju ogromno osebnega žrtvovanja? Seveda vidite. Če se omenjena trojica ne bi razdajala na vse strani, bi brhke mladenke prav gotovo ostale brez pravega moškega, ne bi mogle ustvariti prave družine in bi jih zaneslo v lezbične vode, posledično pa bi imeli še več enospolnih razvratnih družin. O definiciji prave družine v ustavi pa bi samo sanjali. Na tej strani Kolpe lahko samo zardevamo, ko so nam glede definicije družine vzorniki od travice zadeti Nizozemci, ne pa kleni hrvaški dedci.