Trener Ivo Jan se je lahko le nasmehnil naši opazki, da bi imela Olimpija po 26 odigranih tekmah bistveno več točk, če bi vselej igrala tako zavzeto kot proti Salzburgu. »Ravno to sem omenil igralcem. Njihova naloga je, da se odločijo, kako bodo igrali. Jaz jih skušam vsako tekmo optimalno pripraviti. Včasih deluje, včasih ne. Zavedamo se, kakšna je situacija, in skušamo iz nje potegniti najboljše, kar se da,« je razlagal ljubljanski trener Ivo Jan. Njegov izkupiček na klopi Olimpije znaša sedem točk, ki jih je ob desetih ničlah osvojil za tri zmage in poraz po kazenskih strelih. Prav sramotno za klub je že, da mu v poldrugem mesecu niso zagotovili uradnega pomočnika trenerja. Kako neresno delajo v Olimpiji, se vidi vsako tekmo, ko si prvi kandidat Peter Rožič na tribuni kot kakšen prostovoljec zapisuje opazke in jih med odmori dostavlja glavnemu trenerju v njegov kabinet. Mnogo bolj primerno bi seveda bilo, če bi stal na klopi in bil navzoč na treningih. Glede na to, da se direktor Matjaž Sekelj zelo dobro spozna na hokejsko igro, bi moral že zdavnaj ukrepati.

V Olimpiji v zadnjem času z veliko nejevolje prebirajo dnevne časopise, kjer se pojavljajo zapisi o finančnih težavah kluba, ki igralcem ne more izplačati oktobrskih plač. Funkcionarji postrani gledajo predvsem veterana Jeffa Ulmerja, ki prek socialnih omrežij sproti opozarja, da ima prazne žepe. O težavah z denarjem bi se zelo radi razgovorili tudi domači hokejisti, a se nihče ne upa javno izpostaviti, saj bi jih lahko doletele sankcije in bi v najhujšem primeru ostali brez službe. Verjetno bo spet nekoliko bolj vroče po jutrišnji vrnitvi Olimpije iz Szekesfehervarja, saj bodo igralci teden dni zgolj trenirali in se v kratkem obdobju brez tekem pripravljali na decembrske izzive. Če ne bo zaslužka, se bodo težko motivirali. Ivo Jan pravi, da ga moti letošnji razpored v EBEL, saj je izdelan brez pravega koncepta, ko so igralni dnevi razpršeni kar skozi ves teden. V prejšnjih sezonah je bil koledar tekmovanja bistveno bolj urejen, saj je že vsak bežni spremljevalec hokejske igre znal povedati, kdaj bo Olimpija igrala naslednjo tekmo.

Ivo Jan pred nocojšnjim preizkusom na Madžarskem opozarja na ranjenega tekmeca, ki je prejšnji teden obakrat izgubil proti Olimpiji. Zanimivo, kako se je trener Albe Marty Raymond šopiril pred prvo medsebojno tekmo in razlagal, da pričakuje vseh šest točk v prihajajočih treh obračunih z Ljubljančani. No, statistika kaže, da Marty Raymond Olimpije sploh še ni premagal v EBEL. Lani je z Medveščakom izgubil štirikrat, letos z Albo že dvakrat. Danes bo imel sedmi poskus za prekinitev negativne tradicije. Olimpija mu lahko znova zagreni življenje predvsem z odgovorno igro pred svojim golom, kjer je več discipline vnesel novinec Kenny MacAulay. Naturalizirani Hrvat je prava okrepitev, saj je zgolj na nekaj tekmah opazno odstopal od Olimpijinega povprečja pred golom.

EBEL, danes ob 19.15: Alba – Olimpija, Znojmo – Beljak, Dunaj – Gradec, Dornbirn – KAC, Salzburg – Linz.