Včeraj je odseke pogovora z njim predvajala avstralska oddaja 60 Minutes, medtem ko je londonski časopis Daily Mail objavil intervju z njim. »Nisem ubil Michaela Jacksona,« je Murray spet poudaril v časopisu. »Odvisen je bil. Michael Jackson je po nesreči ubil Michaela Jacksona.«

Kardiolog je tudi povedal, da je bil pevec proti koncu svojega življenja, ko se je pripravljal na veliki povratek na glasbeno sceno, v veliki krizi, »poln panike in obupa«. »Proti koncu je bil Michael Jackson zlomljen moški. Skušal sem ga obvarovati, namesto tega pa sem padel skupaj z njim,« je za Daily Mail povedal Murray.

Sicer pa se zdravnik v nadaljevanju intervjuja spusti na nekoliko preveč intimno raven. Ko hoče prikazati, kako blizu sta si bila s pevcem, pojasni, da je »vsak večer v roki držal njegov penis in mu vstavljal kateter, ker je ponoči trpel za inkontinenco«.

Spomnimo ...

Michael Jackson je umrl 25. junija 2009. Po dva meseca dolgem sojenju je porota leta 2011 zaključila, da je do Jacksonove smrti zaradi prevelike količine anestetika propofol vodila Murrayeva malomarnost. Zdravnik je preiskovalcem povedal, da je Jacksonu vsak večer dajal infuzije propofola, saj je pevec trpel zaradi nespečnosti, moral pa se je spočiti zaradi vaj pred velikim koncertom ob povratku na glasbeno sceno.

Tožilci so trdili, da je bil Murray malomaren tudi zaradi tega, ker Jacksonani nadzoroval in bil ob njem medtem, ko je v njegovo telo prek infuzije tekel omenjeni anestetik. Namestnik okrožnega tožilca David Walgren je zahteval štiriletno zaporno kazen, saj je Murray po njegovih besedah »vsak večer igral rusko ruleto z življenjem Michaela Jacksona«, ko je uporabljal propofol na tako »nepremišljen, obscen način«.

Murrayevi odvetniki pa so poroto neuspešno skušali prepričati, da si je Jackson sam »postregel« z zdravilom, medtem ko zdravnika ni bilo v njegovi spalnici.