Kranjski davkoplačevalci so bili ogorčeni, da so biftek plačevali za zabave politikov, slednji pa so se na priporočila nadzornikov požvižgali. Svetnik SD in pravnik Stane Boštjančič je v mes(t)nem svetu požel splošno pritrjevanje (z domala vsemi glasovi vladajoče koalicije in opozicije), ko je opozoril, da se nadzorni odbor vtika tja, kjer je pristojnost sporna, pravilnik pa povsem v redu! Nadzorniki so si sicer za preučevanje mesne zadeve razdelili po dobrih 850 evrov nagrade za garaško delo preštevanja klobas.

A jih je svetnik Stane počakal z jasnim vprašanjem, če jim nagrade sploh pripadajo. Udarec je vrnila kar mestna uprava z navajanjem pravilnika (z njimi je očitno v Kranju res vse v najlepšem redu), ki to omogoča. Toda svetnik ni odnehal, na zadnji seji so ga zmotile seje in sejnine nadzornikov, češ, koliko časa sploh trajajo, za kaj in kako jih sklicujejo.

Dodal je že znano tezo, da za povrh nadzorniki velikokrat sploh ne ravnajo zakonito in se vtikajo v stvari, ki niso v njihovi pristojnosti. Poudaril je, da on kot svetnik sedi na sejah pet, šest ur za okoli 185 evrov, nadzorniki pa imajo bistveno višje sejnine. In glej čudo. Spet so mu svetniki (z izjemo enega!) pritegnili: treba je izenačiti sejnine nadzornikov s sejninami svetnikov.

Te razprave pa ni več spremljala svetnica dr. Andreja Valič Zver (SDS), ki je s seje odšla po dobre pol ure. Kot so sporočili z mestne uprave, ji pripada polna sejnina. In kako nujen je bil njen odhod? Odšla je v Kamnik, kjer je na odru gostila »svojega« predsednika stranke Janeza Janšo ob predstavitvi zbornika o naši osamosvojitvi v istem času, ko je njen svetniški kolega poudarjal svetniško garanje za manjše sejnine, kot jih dobijo člani nadzornega odbora.

Svetnica SDS sicer sedi točno nasproti svetnika SD, ki je začel pometati z metlo pri nadzornem odboru in malce pozabil na pregovorno nasmeteni lastni prag. Na njem ostaja tudi slovita mesna afera, kjer so svetniške skupine (SD in SDS sta bili po stroških v ospredju) samo za reprezentančne nakupe porabile v enem letu 30.000 evrov z mesninami, darili in pogostitvami vred. Po pravilniku, jasno!

Ni odveč dodati, da v kranjski koaliciji dve veliki državni stranki SD in SDS složno odločata o vsem. Zato lahko modro izglasujeta, naj mesno afero pač požrejo davkoplačevalci. Zato lahko svetnik Stane skuša kaznovati nadzornike z nižjimi sejninami, ker so si drznili napasti odličen pravilnik, ki je mesno zgodbo sploh omogočil. V silni vnemi tega pometanja pa mu je ušel prazen stol svetnice, ki jo je klicala strankarska dolžnost, ki jo bodo plačali (spet in vedno) tisti, ki katero koli sejnino in katero koli tolmačenje katerega koli pravilnika občutijo v lastnih žepih.