Ljubljanski hokejisti so za konec napornega tedna v ligi Ebel, ko so odigrali štiri tekme, gostili najboljšo ekipo lige. Salzburžani so v naletu, saj so slavili na desetih zaporednih tekmah, svoj kratek zmagoviti niz - sploh prvi v sezoni - pa so zmaji končali v soboto, ko so nekoliko nesrečno, predvsem pa nespretno in z grobimi napakami v obrambi točki prepustili Innsbrucku. Danes je bila igra precej boljša, a je na koncu tudi Salzburg odnesel poln izkupiček iz Tivolija.

A vsaj na začetku tekme se ni poznalo, katera ekipa je prva in katera zadnja. Salzburžani, ki so dobili prve tri medsebojne obračune v sezoni, zadnjega kar s 7:1, so namreč morali prepustiti pobudo na ledu domačim. Zeleno-beli so igrali bolj zbrano v obrambi, pa tudi v napadu so bili nevarni pred slovenskim reprezentantom Luko Gračnarjem, ki je dobil priložnost v vratih ekipe s Solnograškega. Prvič je moral v plošček v mrežo v deveti minuti, ko ga je po hitro akciji s strelom iz bližine ugnal Ken Ograjenšek. Zmaji so imeli še nekaj priložnosti, uspešno pa so se ubranili še prve avstrijske prednosti z igralcem več.

V drugi tretjini je imel vse več dela tudi domači vratar Aleš Sila, ki je zamenjal Jerryja Kuhna. Domači hokejisti so si še naprej prizadevali, da bi minimalno vodstvo povišali, toda v drugem delu so zadevali gostje. Najprej je Joe Motzko dosegel gol tik po izteku kazni Olimpije, potem pa je isti igralec minuto ped odmorom poskrbel še za vodstvo Salzburga.

Zmaji pa se še niso predali. Gregor Koblar je na začetku zadnjega dela izenačil, toda to je bil tudi zadnji zadetek domačih. Salzburg pa je med 48. in 49. minuto postavil stvari na pričakovano mesto. Najprej je zadel Brian Fahey, potem pa še Daniel Welser. Gostje so do konca tekme nadzorovali dogajanje na ledu, domačim, ki so imeli v zadnjih minutah še en "power-play", pa do znižanja nato ni pomagala niti igra brez vratarja v zadnji minuti.

V torek bodo Ljubljančani še tretjič v tednu dni igrali z madžarsko Sapo, tekma bo znova v Szekesfehervarju.