Nad glavami velenjskih rokometašev je po štirih zaporednih porazih v skupinskem delu lige prvakov že visel Damoklejev meč, po današnji zmagi nad tekmeci iz španskega Logrona pa so podaljšali upanje za uvrstitev v osmino finala. Za slovensko ekipo po današnjem obračunu v Rdeči dvorani ni počitka, že v sredo, 27. novembra, bo gostovala pri švedskem Drottu iz Halmstada.

Obračun med trenutno vodilno ekipo slovenskega in drugouvrščenega španskega prvenstva zavoljo pomembnosti za eno in drugo ni bila najbolj kakovostna. Obe zasedbi sta v prvem polčasu naredili kar veliko osnovnošolskih napak, tehtnica pa se je vseskozi prevešala z ene na drugo stran.

Gostitelji so tekmo odlično odprli in povedli s 6:3, a so jih gostje s Pirenejskega polotoka hitro ujeli in jih potisnili v zaostanek dveh golov (7:9). Do konca prvega polčasa se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, Velenjčani pa so na počitek odšli z golom prednosti (15:14).

Druga polovica tekme je minila v prevladi rokometašev domačega trenerja Ivana Vajdla, ki so najboljšo predstavo prikazali v uvodnih desetih minutah drugega polčasa. V 36. minuti so povedli z 20:15, štiri minute kasneje pa še oplemenitili svojo prednost na 23:16. Gosti, ki so hitro izkoristili obe minuti odmora, niso vrgli puške v koruzo, nekajkrat so se približali na tri gole zaostanka, bližje pa niso zmogli, v prelomnih trenutkih dvoboja je bilo pri Velenjčanih dovolj modrosti in znanja za končno zmago s 33:28.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Senjanin Burić s šestimi in Staš Skube s petimi goli.