Jurij Tepeš (134,5 m/131,4) je za zmagovalcem zaostal 4,4 točke. Zanj je to tretja uvrstitev na stopničke na tekmah svetovnega pokala v posamični konkurenci. Edino zmago doslej ima iz Planice 2013, prvič pa je bil tretji letos na poletih v Harrachovu.

"Današnja tekma je bila zelo težka, pravi mali maraton. Jaz sem vesel, da se je izteklo tako, kot se je, da smo spet na stopničkah. Posebej bi čestital Juriju za odličen nastop. Bili so težki pogoji, spremenljivi in si moral imeti tudi nekaj sreče," je po tekmi povedal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus, ki je pokomentiral še nastop Tepeša.

"Opravil je odličen skok, resda so mogoče na včerajšnji ekipni tekmi njegovi metri malce izostali, ampak je dobro pripravljen. Kot sem že rekel, težka tekma je bila in odločala je tudi sreča," je še povedal Janus.

Peter Prevc (123,0 m/111,3) je bil 21., Robert Kranjec (118,0 m/110,9) pa 23., oba sta skočila v izrazito slabih razmerah. Matjažu Pungertarju (119,5 m/101,3) s 36. in Jaki Hvali (99,5 m/76,6) s 47. mestom se ni uspelo prebiti med dobitnike točk.

Prva zmaga za Poljaka, Bardal in Schlierenzauer ostala brez nastopa

Kot zanimivost velja omeniti, da sta se zaradi močnega vetra, vmes je tudi močno snežilo, ob koncu edine serije nastopu odpovedala najboljša iz prejšnje sezone, Norvežan Anders Bardal in Avstrijec Gregor Schlierenzauer. "Veter je pihal tudi z osmimi metri na sekundo, kar je zelo nevarno," je svojo odločitev o nekakšnem bojkotu tekmovanja pokomentiral Schlierenzauer.

Povsem na vrh škandalozne in farsične tekme, kot so jo poimenovali nekateri domači in tuji mediji, je tokrat posegel Poljak Biegun, ki je zmagal prvič v karieri, do slavja pa prišel po zaslugi 142,5 metra dolgega skoka. Poljski uspeh so dopolnili še trije skakalci med najboljšo deseterico. Piotr Zyla je bil peti, Maciej Kot šesti, Jan Ziobro pa deveti.

Med dobitnike točk pa se je prebil tudi finski veteran in povratnik v skakalno karavano Janne Ahonen, ki je sezono pred skoraj 8000 gledalci začel s 16. mestom.

Naslednja tekma bo v petek v Kuusamu.