Slovenski podprvak se je v najbolj rokometnem mestu na Madžarskem predstavil v lepi luči in prikazal veliko boljšo predstavo kot pred tednom dni, ko je v Celju izgubil s 26:31, na koncu pa vendarle ostal brez točk. V razburljivi tekmi so se pripeljali v položaj, da v rokometno vročem Veszpremu osvojijo zlata vredno točko, a je David Razgor zapravil sedemmetrovko za neodločen izid za 27:27. Celjani so v mestu v bližini Blatnega jezera tako doživeli četrti poraz, gostitelji pa so dosegli šesto zmago in so na prvem mestu v skupini A.

Celjsko ekipo po porazih z Vespremom že konec prihodnjega tedna čaka izjemno pomembna preizkušnja, saj bo gostila hrvaško zasedbo Croatia Osiguranje Zagreb, obračun z neposredno tekmico za uvrstitev v osmino finala pa se bo v soboto, 30. novembra, v dvorani Zlatorog pričel ob 20.30.

Na začetku ni kazalo na tako razburljiv razplet, Madžari so se - tudi v odsotnosti svojega najboljšega moža in rokometnega milijonarja Laszla Nagyja - v uvodni četrtini dobesedno poigravali s Celjani. Ti so si že po pičlih desetih minutah priigrali štiri gole zaostanka (2:6), le dve minuti pa se je na stropu "sestrske dvorane iz Celja" na semaforju zasvetil zaostanek 2:7. Gostujočemu trenerju Vladanu Matiću ni preostalo nič drugega, kot da je zahteval minuto odmora.

A nadaljevanje ni bilo nič boljše, Celjani so naredili številne osnovnošolske napake in zapravljali strele iz lepih položajev ter v 14. minuti zaostali z 2:8. Madžare je prepričljiv začetek uspaval, njihova vnema ni bila več na najvišji ravni, kar so slovenski podprvaki s pridom izkoristili in po zaostanku s 6:12 v končnici prvega dela prikazali učinkovito predstavo ter znižali na 10:12, na velik odmor pa odšli z zaostankom treh golov (10:13).

Rokometaši iz mesta ob Savinji so v drugem polčasu vendarle pokazali zobe, na obzorju je bil celo eden najbolj senzacionalnih razpletov v skupinskem delu lige prvakov. Matićevi izbranci so grizli in se borili do zadnjih atomov moči, ta pristop pa se jim je obrestoval. V 51. minuti so prek Gašperja Marguča izenačili na 22:22, le minuto kasneje pa je tragični junak dvoboja Razgor povišal na 23:22.

Veszpremska Arena je v sami končnici doživela še nekaj rokometnih pretresov. V 56. minuti je Marguč zastreljal sedemmetrovko, Matićevi izbranci pa so dve minuti pred koncem zaostajali za tri gole (24:27). A se niso predali, v pičlih tridesetih sekundah so dosegli dva gola in znižali na 26:27, ob tem pa je Matevž Skok ubranil sedemmetrovko Momirju Iliću.

Celjani so v zadnjem napadu - z igralcem več na igrišču - lepo "raztegnili" gostitelje in si po prekršku za sedemmetrovko nad Razgorjem pripeljali v položaj, da v Veszpremu osvojijo točko. A odgovornosti niso prevzeli izkušeni celjski rokometaši, temveč Razgor, ki je bil v izteku igralnega časa nenatančen in točki sta ostali na Madžarskem.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Sebastian Skube s sedmimi goli, Nemanja Zelenović in Gašper Marguč sta dosegla po šest zadetkov.