Ljubljanski hokejisti so v zadnjih dneh prekinili črno serijo porazov in proti madžarski Sapi dosegli prvi zaporedni zmagi v sezoni. V napornem ritmu lige Ebel pa niso imeli časa za počitek, že danes jih je doma čakal nov dvoboj, po obračunu s predzadnjim Innsbruckom pa so po prepišni igri v obrambi izgubili s 5:6 in ostali pri štirih zmagah v sezoni.

V prvi tretjini so sicer povedli gostje, toda domači so se nato izkazali v prvini, v kateri imajo že dolgo časa veliko težav. Izenačujoči zadetek Judda Blackwaterja in vodilni gol, ki ga je po odbitku dosegel Žiga Pešut, sta namreč padla po akcijah ob številčni prednosti, pri katerih zmaji ne blestijo. A dober vtis so nato ljubljanski igralci pokvarili v 14. minuti, ko so gostje po nezbranosti v obrambi še enkrat premagali Jerryja Kuhna, ter v 18., ko je moral domači vratar še tretjič po plošček v mrežo.

Že na začetku drugega dela je avstrijsko vodstvo hitro izničil Kenneth Macaulay. A neprepričljiva igra v obrambi je domače spet potisnila v zaostanek, ko je v polno zadel Lukaš Jurik. Ljubljančani so Innsbruck ujeli po zadetku Kena Ograjenška v 34. minuti, ki ga je sodnik priznal šele po ogledu posnetka. Novo izenačenje je dalo krila domačim, toda ob koncu akcij so bili premalo natančni. Blackwater je v 37. minuti po strelu čez vratarja zadel prečko, Miha Verlič pa je imel dve priložnosti, ko je bil sam pred Patrickom Machreichom, a ni dobro končal akcij.

V zadnji tretjini se je za zmaje razpletlo po sistemu dober začetek - slab konec. Ko je Verlič po hitrem napadu spretno zadel za 5:4, se je zdelo, da imajo domači vajeti igre spet v svojih rokah. Toda nezbranost pred vrati tekmeca in velike luknje v obrambi pred Kuhnom so botrovale še dvema zadetkoma Innsbrucka, eden je padel ob številčni prednosti gostov, ki je tako v 52. minuti spet vodil. Poskusi Olimpije, ki je lovila novo izenačenje, pa niso več prineslo sadov in zmaga je odšla s Tirolci.

Že v nedeljo zvečer čaka zeleno-bele nov domači obračun, tekmec pa bo precej zahtevnejši kot Innsbruck, saj v goste prihaja vodilni Salzburg.