Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Man. City – Tottenham
1

City si po porazu s Sunderlandom nikakor ne sme privoščiti novega spodrsljaja, saj bi se mu tekmeci na vrhu lestvice lahko že pošteno oddaljili. Na Etihadu je City v letošnji sezoni prikazal večinoma zelo dominantne predstave in dosegel veliko golov, ob izjemni formi Agüera in Negreda pa bo verjetno nekajkrat pokleknila tudi obramba sicer zelo solidnega Tottenhama, a Londončani vseeno ne sodijo v isti razred kot sinje modri, ki imajo letos po imenih celo najmočnejšo zasedbo na Otoku. (6/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Bologna - Inter
2

Inter je pod vodstvom Mazzarija spet postal spoštovanja vreden nasprotnik, letos pa bi se z nekaj sreče lahko celo ponovno vmešal v boj za scudetto. Po menjavi lastnika in predsednika je klima v klubu verjetno še nekoliko bolj pozitivna, kar bo nogometašem vlilo nekaj dodatne samozavesti, zato se Bologni obeta težka naloga, če bo želela priti do kakšne točke. Glede na dosedanje slabe predstave, ko so izgubili 6 od 12 tekem, doma pa zmagali le enkrat, so stavnice nogometaše domače ekipe upravičeno postavili v precej podrejen položaj. (5/10)

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Hajduk - Osijek
1

Zaradi čudne situacije pri Dinamu je hrvaško prvenstvo letos zanimivo, kot ni bilo že kar nekaj let. V povsem enakovrednem boju za naslov prvaka sta tudi Rijeka in Hajduk, predvsem Splitčani pa kot moštvo rastejo iz tedna v teden in so vse bolj lačni naslova prvaka. Na tekmah jih spodbuja veliko število privržencev, kar jim vsaj na Poljudu daje še dodatno prednost pred nasprotniki. Danes »bili« gostijo Osijek, ki je šele predzadnji, od 16 tekem pa jih je izgubil kar 11, kar je obupna popotnica pred težkim gostovanjem. Hajduk se bo verjetno pigral s precej slabšim nasprotnikom in si še nekoliko popravil gol razliko. (8/10)

Košarka - Turčija - 1.liga

Banvitspor - Fenerbahče
2

Banvit je v turškem prvenstvu še edina neporažena ekipa, njihova serija zmag pa se bi danes utegnila končati, saj jih čaka prvi pravi test sezone, ko v goste prihaja glavni favorit za naslov prvaka. Odkar je na klop Fenerbahčeja sedel Željko Obradović, je jasno, kdo je ekipa, ki jo bodo poskušali vsi premagati in to so košarkarji iz Carigrada v dosedanjem delu sezone že večkrat pokazali, saj večinoma brez težav zmagujejo, doživeli so le poraz pri Tofašu, v evroligi pa so po šestih krogih še neporaženi. Prav gotovo bodo Obradovićevi varovanci danes zelo motivirani, da v domovini postavijo stvari na svoje mesto in se zavihtijo na vrh lestvice, ki ga nato do konca verjetno ne bodo več predali iz rok. (7/10)

Košarka – NBA

LA Clippers – Chicago
1

Chicago je na petkovi tekmi doživel hud udarec, saj si je Darrick Rose ponovno poškodoval koleno in bo prav gotovo nekaj časa odsoten z igrišč. To bo sigurno pustilo posledice v igri bikov, ki bi bili na današnjem težkem gostovanju pri neugodnih Clippersih že tako v podrejeni vlogi, sedaj pa se zdi zmaga domačih še toliko bolj verjetna. (7/10)