Očitno Olimpiji nadvse odgovarjajo gostovanja pri Albi. Slovenski prvaki so v tej dvorani v sedemletni zgodovini nastopanja v EBEL dosegli celo več zmag kot porazov, zato bo na odgovore, ali se je Olimpija končno prebudila, vseeno treba še malo počakati. Ne gre namreč pozabiti, da so tivolski hokejisti v tej sezoni na 24 tekmah zmogli premagati le tri tekmece – poleg Albe sta padla še Linz in Innsbruck. Tirolci se bodo danes vrnili v Ljubljano, kjer se bo zmajem odprla možnost, da se predzadnjemu mestu približajo zgolj na točko zaostanka. V primeru zmage bi bil jutrišnji obračun z vodilnim Salzburgom še bolj poseben, saj bi Olimpija na krilih treh zmag v nizu pokazala, ali je zdaj kaj bolj konkurenčna tekmecem z vrha.

Novinec Kenny MacAulay je po Jamieju Fraserju prvi branilec, ki zna v Tivoliju malce močneje udariti z razdalje, od koder Olimpija že celo večnost ne daje golov. MacAulay je v četrtek dvakrat uspešno ustrelil na Madžarskem in prinesel novo energijo v moštvo. Prav dolgo pa navidezni mir ne bo trajal, če bo direktor Matjaž Sekelj še kar zavlačeval z izplačilom oktobrskih plač. V Tivoliju pravijo, da je že drugi teden na bolniški, a je vmes vseeno našel čas za nastop na televiziji. Igralci ga pred klubsko pisarno brez uspeha čakajo v vrsti, da bi vprašali, kje je njihov denar. Veteran Jeff Ulmer se zdaj že dnevno oglaša prek Twitterja in opozarja na slabe razmere. »Koliko časa naj človek še hodi v službo, če ne dobiva plače? Kdaj lahko rečeš: Dovolj je?« je zapisal včeraj. V boju za plače se bo moral bolj angažirati kapetan Aleš Mušič.

EBEL, sinoči: Znojmo – Dornbirn 4:1, Beljak – Innsbruck 4:0, KAC – Salzburg 2:3, Bolzano – Linz 3:4, danes ob 17.30: Olimpija – Innsbruck, jutri ob 17.30: Olimpija – Salzburg, Dunaj – Znojmo, Beljak – Linz, Bolzano – KAC, Alba – Gradec. mag