Dvoršakova je izjemna športnica, ki je dosegla visoke tekmovalne izide že v preteklem obdobju. Svojo športno pot je pričela v Strelskem društvu Olimpija pod vodstvom trenerja Davida Zalarja. Že leta 2006 je bila na izboru Strelske zveze Slovenije izbrana za najboljšo mlado strelko, v obdobju med letoma 2008 in 2011 pa je bila najboljša strelka v mladinski konkurenci.

V polnem sijaju je zablestela leta 2012, ko je na evropskem prvenstvu v finskem Vierumäkiju osvojila sedmo mesto z zračno puško in izpolnila kvoto za poletne olimpijske igre v Londonu leta 2012, kjer je osvojila 11. mesto z zračno puško ter 36. mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj.

Na letošnjem evropskem prvenstvu v danskem Odenseju se je prvič na velikem tekmovanju povzpela na stopničke, na tekmi z zračno puško je osvojila odličje bronastega leska. Poleg uspešne športne poti je tudi redna študentka Fakultete za matematiko in fiziko v Ljubljani, v začetku prihodnjega leta pa se bo odpravila na študij na ameriško univerzo West Virginia.

»To je zame velika čast in najlepša nagrada za trud, ki sem ga vložila v preteklosti. Vesela sem, da me je moje mesto nagradilo za dosežke, hkrati pa dobila potrditev, da sem na pravi poti, kar je dodatna spodbuda za naprej,« je dejala 22-letna Dvoršakova.

Nagrado Marjana Rožanca od leta 1992 prejmejo amaterski športni delavci, športniki, športni vzgojitelji, profesionalni delavci v športu in športni novinarji, v ljubljanski občini pa jih podeljujejo za izjemne dosežke v preteklem letu ali za delo v daljšem obdobju. Letos so jo za strokovno in organizacijsko delo v daljšem časovnem obdobju prejeli tudi ZŠD Slovan, ki je letos praznoval 100. obletnico delovanja, prvi mož družbe BTC Jože Mermal in Drago Banović, nekdanji direktor Zavoda Tivoli.