Danci nadaljevanko doživljajo na svoj način. Po končanem snemanju druge sezone, leta 2011, so namreč prvič dobili pravo premierko, a je scenarist Adam Price idejo zanjo že pred tem sprejel ponujeno na pladnju. Uspeh nadaljevanke Forbrydelsen (Zločin), v kateri so v letih 2007 do 2009 preiskovanje zločinov v Koebenhavnu zaupali izmišljeni detektivki Sarah Lund, je v središče dogajanja že postavil ženski lik, dejanska menjava dveh Rasmussenov v vladni palači zaradi odhoda Andersa Fogha na čelo zveze Nato pa pripeljala Dance do resnega razmišljanja o skorajšnji pravi premierki. Helle Thorning-Schmidt je že leta 2005 prevzela vodenje opozicijskih socialdemokratov, toda Larsu Loekkeju Rasmussenu je leta 2009 še uspelo skrpati manjšinsko vlado, ker večini tamkajšnjih strank niso dišale izredne volitve. Želja večine tedaj anketiranih Dancev po predsednici vlade se je tako izpolnila šele dve leti kasneje.

Še preden je nadaljevanka Borgen stopila v drugo sezono, je torej Danska dobila premierko. »Nekoliko smo prehiteli resničnost,« je tedaj dejal Price, a se takoj postavil na realna tla. »Ne mislim, da smo vplivali na volitve. Bilo bi pretirano trditi, da so se Danci (zaradi nadaljevanke, op.a.) navadili na zamisel o predsednici vlade in jo nato šli izvolit.« Adam Price ni samo uspešen scenarist in znan televizijski voditelj, ampak enako znan in uspešen šef kuhinje in solastnik dveh restavracij. Mnogi so njegov Borgen primerjali s kultno ameriško nanizanko Zahodno krilo (West Wing). »Zahodno krilo govori o nogometnem moštvu, ki v celoti igra za predsednika. Borgen obravnava posameznike vsakega na svojem stebru demokracije, ki pravzaprav delujejo drug proti drugemu. Sem velik ljubitelj Zahodnega krila, a sem povsem prepričan, da je naša serija zelo drugačna,« zatrjuje Price in dodaja, da ob snemanju niso imeli kakšnih pričakovanj glede mednarodnega uspeha, razen z mislimi na Švedsko in Norveško.

No, nadaljevanka je prejela vrsto uglednih nagrad, med drugim emmyja, nagrado britanske akademije za film in televizijo bafra ter prix italia v organizaciji italijanske RAI. Price uspeh serije pripisuje »univerzalnemu konfliktu«. »Politiki povsod vedo, da ko izbruhne neka zgodba, ta postane ključna za vlado. In vedo tudi, da bodo letele glave.«

Poznavalci televizijskega medija uspeha serije ne pripisujejo samo političnim zgodbam, ampak osredotočenju na dom in zasebno življenje glavne junakinje, premierke Nyborgove, ki skuša uravnotežiti politične ambicije z zasebnimi odnosi, družino in lastno vestjo. To je še posebej veljalo za prvo sezono, medtem ko je konec druge z ločitvijo prej usklajenega para pustil gledalce v dilemi, kam nameravajo avtorji zaviti v prihodnje. Danci so odgovor dobili to pomlad, na koncu razočarani, ker se je nadaljevanka razvodenila v nekakšno soap opero, v kateri glavna protagonistka izgubi izredne volitve, ki bi naj končale politično zmedo in boje znotraj koalicije, ter postane svetovalka multinacionalke s pisarno v Hongkongu, kjer spozna novega intimnega prijatelja, Angleža Jeremyja Welsha. Dovolj, da so jo gledalci hitro povezali z aktualno premierko Helle Thorning-Schmidt in njenim britanskim možem Stephenom Kinnockom, sinom nekdanjega laburističnega vodje Neila Kinnocka. Četrte sezone po trditvah Adama Pricea ne gre pričakovati, s tem pa tudi ne domišljijske predstave o resnih težavah dejanske danske premierke zaradi moževega izmikanja danski davkariji.