»To je bržkone eden najbolj uglednih položajev, na katerega je bil izvoljen slovenski športni funkcionar, hkrati pa prinaša veliko odgovornost. Potrudil se bom po svojih najboljših močeh in delal v dobro evropskega in slovenskega športa,« so bile prve besede Kocijančiča po izvolitvi na mesto podpredsednika EOC, nato pa je dodal: »Občutki so dobri. To je neke vrste priznanje za moje preteklo delo, a tudi priznanje ugleda, ki ga ima slovenski šport v Evropi.«

V italijanski prestolnici so na današnji letni, ki je bila tudi volilna skupščina, izbrali nova telesa EOC, hkrati pa poslušali izčrpna poročila glede organizacij zimskih olimpijskih iger v Sočiju leta 2014, poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru leta 2016 ter poletnih olimpijskih iger mladih prihodnje leto v kitajskem Nanjingu, hkrati pa sta se predstavila tudi Pjeongčang in Tokio. Južnokorejsko mesto bo priredilo zimske olimpijske igre leta 2018, japonska prestolnica pa poletne olimpijske igre leta 2020.

V soboto bo v Rimu na sporedu ena od osrednjih točk skupščine EOC: priprava azerbajdžanskega Bakuja za organizacijo prvih evropskih olimpijskih iger v zgodovini, ki bodo leta 2015 potekale po vzoru olimpijskih iger. Pri tem kaže omeniti, da Evropa - za razliko od drugih kontinentov - doslej ni imela celinskega športnega tekmovanja različnih športnih panog za člane.