32-letni Massa bo po osmih letih dirkanja za moštvo iz Maranella v prihodnji sezoni pri Williamsu začel novo poglavje svoje kariere, zanika pa navedbe nekaterih tujih medijev, da si je sedež v britanski ekipi kupil.

»Glede na vse, kar sem v formuli ena že prestal in dosegel, ne bi imelo veliko smisla, da bi si mesto v moštvu kupil. Seveda pa bom naredil vse, kar bo v moji moči, da pomagam moštvu, tudi tako, da pripeljem kakšnega novega pokrovitelja. Denar je vedno dobrodošel, da lahko izboljšaš dirkalnik, jaz pa imam dobre odnose s nekaterimi podjetji, tudi brazilskimi,« je za brazilski Globo povedal Massa.

Brazilec, ki bo v dirkalniku Ferrarija zadnjič sedel ravno ta konec tedna na domači dirki v Interlagosu, je nato še enkrat poudaril, da si mesta pri Williamsu ni kupil, dirkače, ki so na tak način prišli do možnosti za dokazovanje v najelitnejšem dirkaškem športu, pa je označil s pomenljivim izrazom.

»Ne vem, če smem to tako opisati, ker gre za zelo močno besedo, a dirkači, ki plačajo za svoje mesto v ekipah, so zame prostitutke. Sem zelo ponosen na to, da mi nikdar v karieri ni bilo treba na ta način priti do sedeža v dirkalniku. Logično je, da ekipi pomagaš s sponzorji, ne bom pa nikoli kot prostitutka,« je dodal Massa.