Ljubljanski hokejisti so konec prejšnjega tedna prekinili nov dolg niz porazov in zmagali tretjič v sezoni. Za zadnjeuvrščeno ekipo lige Ebel je zmaga prav proti današnjemu tekmecu poskrbela za dvig samozavesti, gostovanje v Szekesfehervarju pa je ponudilo priložnost, da prvič v sezoni zmaji ustvarijo tudi dve zaporedni zmagi. Na koncu so ne samo osvojili prvo točko v gosteh, pač pa se v Tivoli vračajo z dvema.

V prvi tretjini so bili Ljubljančani boljši nasprotnik in v 11. minuti dosegli vodilni gol, ko je Kenneth Macaulay s pravo bombo prerešetal domačo mrežo. Isti hokejist je vajo ponovil tri minute kasneje. Prvo tretjino sta zaznamovala dva pretepa Balinta Magosija, ki je najprej v 9. minuti zahrbtno udaril kapetana Olimpije Aleša Mušiča, potem pa ga je na dvoboj izzval Pascal Morency, mu "primazal" eno okoli ušes in ga zaradi drugega pretepa poslal predčasno pod prho.

V drugem delu so imeli zmaji preko Jeffa Ulmerja priložnost povišati, a je Adam Naglich z igralcem več znižal izid in domači so se prebudili. V 32. minuti je branilec Matevž Erman streljal mimo iz bližine. Ko je Naglich v 44. z igralcem več izid izenačil, so domači že imeli v mislih popoln uspeh, še posebej ker so imeli novo priložnost z igralcem več, a je Jerry Kuhn zaustavil vse poskuse domačih.

Sledil je podaljšek, kjer je bil za četrto letošnjo zmago 25 sekund pred koncem uspešen Miha Verlič, Olimpija pa je s tem vknjižila tudi prvo zmago v gosteh. Že v soboto se bo za zeleno-bele ligaško tekmovanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu nadaljevalo z domačo preizkušnjo, v Tivoli bo prišel predzadnji Innsbruck.