Nicholson trdi, da govorice o težavah s spominom ne držijo in da ima »možgane matematika«. Dodal je, da se ne namerava upokojiti, samo filmov ne bo več snemal. »Ne nameravam delati do smrti, to ni razlog, da sem začel s tem. To ni moja želja. Imel sem željo, vendar je nimam več. Ne morem se ves čas pojavljati v javnosti,« je povedal 76-letni igralec.

»Obšla me je strašna misel – morda ljudje v 20. in 30. letih več nočejo, da jih nekdo gane in motivira. Morda želijo le gledati vse več bomb, eksplozij, ker so s tem odrasli. Ja nikoli ne bom posnel takega filma,« je še povedal.

Snubi ga Tom Cruise

Medtem pa ameriški rumeni mediji poročajo, da si želi Jacka Nicholsona nazaj v filmske vode spraviti Tom Cruise. Ta si želi ob njem nastopiti v filmu »El Presidente«, o katerem se po malem šušlja že od leta 2010.

Zgodba govori o tajnem agentu (Cruise), ki skuša zaščititi problematičnega bivšega predsednika (Nicholson). Po pisanju Hollywood Reporterja je Jack Nicholson pristal, da bo prebral scenarij, čas pa bo pokazal, ali se bo odločil, da vendarle posname še kakšen film.