Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Evroliga

Bayern (M) - Zastal Z.Gora
1

Bavarski klub je svoje apetite iz nogometa razširil še v košarko, kjer prav tako želi postati eden največjih v Evropi. Ambiciozni projekt iz leta v leto strmo napreduje in klub dosega vse oljše rezultate. Postaja jasno, da bo kmalu postal stalni član evroligaške druščine, že letos pa Bayern želi priti vsaj v top16. Trenutno je na zelo dobri poti, saj v skupini C po polovici tekem z izkupičkom treh zmag in dveh porazov zaseda drugo mesto. Njihove možnosti za osvojitev vsaj četrtega mesta v skupini bi utegnile postati še precej večje po današnjem večeru, ko v Münchnu gostuje avtsajder skupine, s katerim domači ne bi smeli imeti prav velikih težav, da bodo tekmo vzeli dovolj resno, pa je poskrbel Olympiacos, ki se je prejšnji teden komaj rešil blamaže proti istemu nasprotniku. (8/10)

Košarka - Evroliga

Partizan - Barcelona
1

V vročem Pionirju so v preteklih letih izgubili že številni evropski velikani in Barcelono nocoj prav gotovo čaka težka tekma. Letos zelo neprepričljivi Katalonci naj bi bili tokrat okrepljeni tudi s povratkom Erazma Lorbka, a slovenski košarkar zagotovo še ne bo igral vidne vloge. Glede na dosedanje tekme Barcelone, ki je med drugim doma izgubila tudi s francoskim Nanterrom, zmaga Partizana ne bi bila ravno senzacija, kvote za domačo zmago pa so zelo mamljive. (3/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Vienna Capitals - Dornbirn
1

Dunajčani se vračajo z mini gostujoče serije, ki je bila za njih zelo neuspešna, saj so izgubili proti Znojmu in Linzu, kar jih je nekoliko oddaljilo od vrha lestvice. Nocoj se jim ponuja lepa priložnost, da se vrnejo na zmagovito pot, saj gostijo Dronbirn, ki po kvaliteti sodi med najslabše štiri ekipe lige, zato bi bilo vse razen domače zmage presenečenje. (7/10)

Košarka - NBA

Oklahoma City - LA Clippers
1

Moštvi sta se pomerili pred tednom dni, ko je v Los Angelesu zmaga ostala doma, tekmo pa je zaznamoval tudi fizični obračun Ibake in Barnesa. Oklahoma bo zato danes še toliko bolj motivirana, da se dokoplje do tretje zaporedne zmage, tekmecu pa se maščuje za nedavni poraz. Clippers so včeraj odigrali težko tekmo v Minnesoti, kjer so se za zmago borili do zadnjih sekund, zato bodo verjetno danes nekoliko krajše sape, kar je še en plus več za »grome«, ki v svoji dvorani že tako redko izgubljajo. (6/10)

Hokej - ZDA - NHL

Detroit - Carolina
1

Rdeča krila so v neverjetni seriji porazov, saj zmage ne poznajo že sedem tekem. A velja omeniti, da niso nikoli izgubili za več kot dva gola, kar petkrat pa se je tekma končala po podaljšku ali kazenskih strelih. Dejstvo je, da kvalitetna zasedba iz Detroita ne bo več dolgo brez zmage, povprečna Carolina pa se zdi ravno pravšnji nasprotnik za novi dve točki, s katerima bi se rdeči vrnili v boj za najvišja mesta.